Jürjovški zmaji dobili prostore za svoje delovanje

Za uvod v motoristično sezono otvoritev klubskih prostorov

Branko Košti, nedelja, 18. marec 2012 ob 09:50
Otvoritev klubskih prostorov

Otvoritev klubskih prostorov

V Motoklubu "Jürjovški zmaji" pri Sv. Juriju ob Ščavnici se združuje 35 ljubiteljev in ljubiteljic jeklenih konjičkov na dveh kolesih. Udeležujejo se srečanj motoristov po Sloveniji, nekateri pa se podajajo tudi čez mejo, v republike nekdanje Jugoslavije in v druge sosednje dežele.

Največ pozornosti pri svojem delu namenjajo varnosti članov in vseh udeležencev v cestnem prometu. Vsako leto za člane organizirajo tečaje varne vožnje, zadnji dve leti so jih v sodelovanju s PP Gornja Radgona izvedli na bližnjem platoju ob avtocesti, za varno vožnjo pa se usposabljajo tudi na poligonih v Murski Soboti in na Vranskem.

Vključujejo se v vse aktivnosti, katera organizirajo druga društva in organizacije, kot so čistilne akcije, krvodajalstvo, skupaj z gasilci iz Grabonoša urejajo ribnike ob avtocesti, kjer se tudi večkrat družijo.

Robert Košar, predsednik kluba, je povedal, da so si od registracije kluba v letu 2008 prizadevali pridobiti prostore za svoje delovanje, zato so bili veseli ponudbe gasilcev PGD Grabonoš, ki so jim odstopili v souporabo prostore svojega gasilskega doma. Za uvod v letošnjo motoristično sezono, so v soboto, 17. marca, pripravili srečanje motoristov in se ob druženju z motorističnimi prijatelji poveselili ob novi, za klub zelo pomembni pridobitvi.


Več v Družabno