119 nagrajenih bralk in bralcev

Tone Partljič na kulturnem dnevu Osnovne šole Radenci

Filip Matko, četrtek, 12. april 2012 ob 16:141
Ravnateljica in pisatelj

Ravnateljica in pisatelj

Na Osnovni šoli Radenci so v četrtek, 12. aprila, pripravili bogato kulturno prireditev ob šolskem kulturnem dnevu, obiskal pa jih je tudi pisatelj Tone Partljič. Prišel je kot predstavnik slovenske 50-letnice: Bralne značke !

Povsem nove pesmi je na začetku prireditve zapel mladinski pevski zbor OŠ Radenci, ki ga kot zborovodkinja vodi Vera Stajnko. Še poseben aplavz so vsi poslušalci v šolski avli namenili mladim pevkam in pevcem, ko so odpeli eno od pesmi v angleškem jeziku. Za pevci pa se je predstavila otroška folklorna skupina s priredbo otroških vaških iger ter ob spremljavi glasbenega tria sovrstnikov odplesala splet ljudskih plesov. Šolarji so se predstavili še s krajšim gledališkim prizorčkom, ko je mladi par ob mikrofonu pred vsemi opravil razgovor o življenju in delu pisatelja Toneta Partljiča.

In temu je sledila predstavitev v originalu: pisatelj Tone Partljič je kot gost vsem zbranim namenil hudomušno zgodbico o ljubljanski deklici Urški, ki si je močno želela imeti muco ali psa, kar ji je očka omogočil z darilom slednjega. Drobno kosmato kepico je poimenovala Miško ter z očetom podpisala pogodbo, da bo vsakodnevno tudi sam skrbela za psička. Tega se je res »držala« nekaj dni, da je potem psiček bil prepeljan v skrb k Urškinim starim staršem v Maribor, kjer je kot ljubljanski kuža »šel v nos« marsikateremu štajerskemu cucku. Za popestritev njegovega nastopa so mu priskočile na pomoč tri mlade prostovoljke pri »knjižnem« kvizu (na zastavljena vprašanja sta morali odgovarjati ena izmed učiteljic in ravnateljica).

Vsem je pisatelj Tone Partljič predstavil tudi polstoletno zgodovino Bralne značke ter ob knjižničarki Tadeji Slavič razdelil 119 priznanj »S knjigo po svetu« učenkam in učencem od 1. do 5. razreda (od skupnega števila 134) za osvojeno Bralno značko. Pisatelju Tonetu Partljiču se je za obisk na šoli zahvalila ravnateljica Nataša Zmazek, ga povabila še k ponovnim obiskom, eden izmed učencev pa je dragemu gostu izročil tudi darilo šolarjev.

TUNČEK ponedeljek, 16. april 2012 ob 16:27

Ploskač Ploskač Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje