Dan Zemlje, dan za spremembe

Vrtec Ljutomer je ob Dnevu Zemlje pripravil prireditev

Vrtec Ljutomer, petek, 20. april 2012 ob 14:112
Dan Zemlje v Vrtcu Ljutomer

Dan Zemlje v Vrtcu Ljutomer

V vrtcu Ljutomer smo v petek, 20. aprila, pripravili zanimivo prireditev v okviru DNEVA ZEMLJE IN DNEVA ZA SPREMEMBE. To je bil tudi EKO DAN našega vrtca.

Vsak otrok je kot mavrica, za svoj vsestranski razvoj potrebuje primerno spodbudno okolje. Ima potrebo biti opažen in sprejet. Z oblikovanjem spodbudnega in zanimivega okolja v vrtcu otrokom ponujamo veliko izbiro različnih možnosti za razvijanje njihovih sposobnosti in interesov. Naše dejavnosti izhajajo iz otroka, so usmerjene k otroku - njegovemu dobremu in varnemu počutju. Da bi lahko otroci sodelovali z okoljem, vplivali nanj in ga pozneje aktivno spreminjali morajo postopoma spoznati širše družbeno okolje.

Tako so otroci že skozi cel teden posvečali še posebno skrb naravoslovnim vsebinam, ki so jih posebej še povezali z doživljanjem preko čutil: mehkoba moke, igre na travi, igre s kamenčki, občutenje dreves-igre ob drevesu, poslušanje dreves, spoznavanje zelišč, urejanje zeliščne grede, priprava različnih zeliščnih napitkov in namazov,  risluškovanje vodi, igre z vodo, ...

Na naš EKO DAN smo v goste povabili županjo, svetnike Občine Ljutomer, člane DU, varovance VDC, učence OŠ Cvetko Golar, stanovalce Doma starejših, stanovalce sosednjih blokov, starše, dedke, babice otrok itd. Kot posebnost je bilo tudi to, da so bili med nami tudi prostovoljci-zaposleni Krke iz Ljutomera, ki so v okviru TEDNA HUMANOSTI pomagali pri prevozu stanovalcev Doma starejših in bili seveda tudi z nami na prireditvi.

Po kulturnem programu, v katerem so sodelovali otroci vrtca, varovanci VDC in Lotmerški tamburaši, smo na igrišču vrtca posadili drevo SKORŠ. Otroci so vsem prisotnim postregli zeliščne napitke in namaze. Še posebno je bil slasten domač sadni kruh iz krušne peči. Prijetno medgeneracijsko druženje je izzvenelo v pomembno sporočilo, da si je potrebno vzeti čas zase, za druge, kajti sreča je v srečanju in vsi smo odgovorni za naš planet - Zemljo.


Več v Najmlajši