V vrtcu Cezanjevci so ob Dnevu Zemlje pripravili različne delavnice

Tudi v vrtcu Cezanjevci so obeležili Dan Zemlje

Vzgojiteljice iz vrtca Cezanjevci, ponedeljek, 23. april 2012 ob 13:52
Dan Zemlje v vrtcu Cezanjevci

Dan Zemlje v vrtcu Cezanjevci

V ponedeljek, 23.04.2012 smo v vrtcu Cezanjevci pripravili majhen naravoslovni dan z različnimi delavnicami. Ker je bilo lepo vreme, smo delavnice izvedli zunaj pred šolo s čimer smo otrokom popestrili vsakdanjik. Vsaka skupina je pripravila eno delavnico. Tako so si lahko otroci ogledali vse dejavnosti ki smo jih pripravili.

V skupini Škrati (2-6 let) so presajevali rože vodenke. Otroci so si sami napolnili lončke z zemljo in posadili sadike. Prinesli so tudi deževnike, katere so otroci opazovali, spoznavali njihove značillnosti ter opazovali sledi, ki jih pušča deževnik.

V skupini Mehurčki (1-5 let) so si otroci pripravili milnico, katero so vlili v plastične kozarce in s slamicami pihali mehurčke. Opazovali so kaj nastane, mlajši otroci so najprej ugotavljali kako morajo pihati. Mehurčke, ki so se dvignili v zrak so opazovali in jim sledili dokler niso počili.

Ugotavljali so tudi, kako se snovi mešajo oziroma se ne mešajo. K vodi so dodali olje in opazovali kaj se zgodi. Ugotovili so, da se olje ne pomeša z vodo.

V skupini Sončki (1-3 let) so otroci opazovali in spoznavali živali: polže, mravlje in zlato ribico. Uporabili so tudi lupe. Polža in deževnika smo dali na temen papir in opazovali kakšne sledi puščata. Ugotovili so tudi, da se je polž prilepil na papir in smo ga težje odstranili.

Danes so otroci dobili veliko novih informacij, obenem pa so se prijetno družili z otroki vseh skupin.


Več v Najmlajši