Požar v ljutomerski glasbeni šoli

Na vaji so prikazali postopke intervencije gašenja požara in evakuacije učencev iz objekta glasbene šole

Srečko Lukovnjak Kramberger, ponedeljek, 23. april 2012 ob 21:291
Poučno-kombinirana vaja

Poučno-kombinirana vaja

V ponedeljek popoldne je prišlo do požara v prostorih Krajevne skupnosti Ljutomer, v zgradbi pa je tudi Glasbena šola Slavka Osterca. Takrat je v prostorih šole potekal pouk zato je ravnatelj šole Stanislav Lašič takoj aktiviral center za obveščanje, ta pa gasilce Ljutomera in zdravstveni dom Ljutomer.

Pred prihodom gasilske enote so profesorji uspeli evakuirati učence na prosto, kljub temu pa so ugotovili, da pogrešajo osebo, ki je ostala najverjetneje poškodovana v prostorih. Gasilci PGD Ljutomer so z dihalnimi aparati vstopili v prostor in našli poškodovanega. Med tem je prišlo reševalno vozilo in so mu skupaj z zaposlenimi nudili takojšnjo pomoč. Šlo je za lažje poškodbe po obrazu in roki. Na kraj so prišli tudi predstavniki Rdečega križa Ljutomer ter Civilna zaščita Občine Ljutomer saj se ni vedelo za točno število oseb v prostorih.

Na srečo je šlo le za prikaz poučne vaje postopka intervencije gašenja požara in evakuacije učencev iz objekta glasbene šole. Pri vaji so sodelovali tudi policisti Policijske postaje Ljutomer, kateri so začasno zaprli Prešernovo ulico. Takšne vaje in prikaz reševanja so potrebne za učence, starše in zaposlene v šoli.


Več v Kultura in izobraževanje