Na državnem kvizu zmagala ekipa iz Sv. Jurija ob Ščavnici

Na državnem kvizu Mladi in kmetijstvo zmagala ekipa Društva podeželske mladine Sv. Jurij ob Ščavnici

Klavdija Bec, torek, 1. maj 2012 ob 23:551
Kviz Mladi in kmetijstvo

Kviz Mladi in kmetijstvo

V soboto, 28. 4. 2012, je v Žirovnici na Gorenjskem potekal državni kviz Mladi in kmetijstvo, na katerem si je zmago z znatno točkovno prednostjo priborila ekipa Društva podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici, drugo mesto je zasedla ekipa Društva podeželske mladine (DPM) Suha Krajina, tretje uvrščeni pa so bili tekmovalci iz DPM Vrsnik - Ledine.

Zmagovalno ekipo, ki je predstavljala pomursko regijo, so sestavljala sama dekleta, in sicer Nina Černel (študentka iz Slaptinec), Nastja Gregorec (dijakinja iz Slaptinec) in Katja Berden (dijakinja iz Slaptinec), spremljala pa jih je skupina 35 navijačev, simpatizerjev in članov društva, z županom občine Sveti Jurij ob Ščavnici Antonom Slana.

Na državnem tekmovanju je sodelovalo 12 ekip iz statističnih regij (Primorska, Gorenjska, Dolenjska, Bela Krajina, Posavska, Ljubljana z Zasavjem, Celjska, Koroška, Podravska in Pomurska), ki so bile najbolje uvrščene na regijskih tekmovanjih. Brez predhodnega izbora pa je tekmovala tudi lanskoletna zmagovalna ekipa iz DPM Zgornjesavske doline, ki si je z zmago pridobila čast izvedbe prireditve državnega tekmovanja za leto 2012.

Tekmovalci so odgovarjali na 22 vprašanj s področja zadružništva Na slovenskem in v Evropi, konjereje in varne hrane. Prireditelj državnega kviza Mladi in kmetijstvo za leto 2013 bo tako DPM Sveti Jurij ob Ščavnici (predsednik društva je Gregor Rožman) v sodelovanju z Zvezo slovenske podeželske mladine in Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije.


Več v Kultura in izobraževanje