Ljutomer obiskali predstavniki Ruskega centra znanosti in kulture

Predstavniki Ruskega centra znanosti in kulture v Ljutomeru

Prlekija-on.net, sreda, 9. maj 2012 ob 17:152
Predstavniki Ruskega centra znanosti in kulture so obiskali naše kraje

Predstavniki Ruskega centra znanosti in kulture so obiskali naše kraje

V torek, 8. maja, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, v Ljutomeru sprejela direktorja Ruskega centra znanosti in kulture g. Rifata Pateeva iz Ljubljane in njegovega sodelavca g. Sergeja Šavlija.

Sprejemu so se prav tako pridružili g. Ivo Šumak, g. Janez Kardoš in ga. Mira Rebernik Žižek. Namen obiska je bil povečanje sodelovanja s poudarkom na turizmu in kulturnem področju.

Gospod Rifat Peteev je povedal, da ima zelo prijetne spomine iz Ljutomera in okolice, saj je v preteklosti že obiskal naš kraj. Dodal je, da so tukaj ljudje prijazni, pohvalil je kakovost prleške hrane in kakovost okoliških vin. Zato si želi, da bi čim več ruskih turistov zvedelo za naše kraje in jih tudi obiskali. Prav tako so se pogovarjali o kulturi in kaj lahko naredijo, da se poveča sodelovanje. Dogovorili so se za razvijanje skupnih projektov.

Po opravljenem razgovoru je delegacija Ruskega centra znanosti in kulture položila cvetje ob spomeniku talcem v Cezanjevcih, na Razlagovi ulici in na grob neznanega ruskega vojaka na ljutomerskem pokopališču. Dan so zaključili z ogledom ljutomerskih znamenitosti in lepot Jeruzalema.


Več v Kultura in izobraževanje