Potovanje s knjigo skozi šolsko leto

Otroci vrtca in učenci OŠ Mala Nedelja prejeli bralne značke

Branko Košti, nedelja, 3. junij 2012 ob 15:00
Potovanje s knjigo skozi šolsko leto

Potovanje s knjigo skozi šolsko leto

V kulturnem domu pri Mali Nedelji so v petek, 1. junija, na prireditvi, imenovani Branje je potovanje, otrokom vrtca in učencem OŠ podelili bralne značke za iztekajoče šolsko leto.

"Danes boste tisti, ki ste skozi šolsko leto potovali s knjigo, za svoj trud nagrajeni. Ampak gotovo niste brali samo zaradi bralne značke in priznanja, temveč zato, ker radi berete in je knjiga vaša prijateljica, ki vas uči, buri vašo domišljijo in vas popelje v nove svetove", je v uvodu povedal mentor bralne značke, profesor slovenskega jezika Robert Lang, in izrazil zadovljstvo, da se je število bralcev od lani povečalo, saj si je bralno značko prislužilo 91 učencev, kar je skoraj dve tretjini vseh učencev, trinajst značkarjev pa še obiskuje vrtec.

Podelitev bralnih značk vsako leto popestrijo z obiskom posebnega gosta. Letošnji gost je bil res poseben, saj je njegova življenska pot, katero je predstavil na prireditvi, nekaj posebnega. Od dobrega učenca ga je vodila do mladega upornika, ki je zaradi nerazumevanja staršev in šole pristal med brezdomci, zabredel v alkoholizem, taval po Evropi, po vrnitvi v Slovenijo pa se odločil za novo življenje. Končal je šolo, seveda ob delu, končal študij socialnega dela, se kot prostovoljec posvečal delu z mladimi. Sedaj pripravlja magisterij in piše pravljice. Ta gost je bil Franci Rogač, ki je otrokom vrtca in nižjih razredov šole pripovedoval svoje pravljice, skupaj pa so zapeli tudi nekaj pesmi.

Ob koncu je gost skupaj z mentorjem podelil bralne značke, najbolj pridnim bralcem in bralkam v posameznih razredih pa še knjižne nagrade. Te so prejeli: Stela Kosi, Lea Vrzel, Lucija Novak,Nives Munda, Nika Kosi, Ajra Šišernik, Žan Filipič, Adrijana Ritonja, Diana Oletič, Lara Belšak, Monika Horvat in Melani Herič.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje