V Ljutomeru potekalo regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči

18. izbirno regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Ljutomeru

Prlekija-on.net, nedelja, 3. junij 2012 ob 18:591
Preverjanje si je ogledal tudi minister za obrambo RS Aleš Hojs

Preverjanje si je ogledal tudi minister za obrambo RS Aleš Hojs

V soboto, 2. junija, je v Ljutomeru potekalo 18. izbirno regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki sta ga organizirala Uprava za zaščito in reševanje, izpostava Murska Sobota in Območno združenje Rdečega križa Ljutomer. Preverjanje si je ogledal tudi minister za obrambo RS Aleš Hojs.

V treh kategorijah se je pomerilo 13 ekip prve pomoči Civilne zaščite občin, območnih združenj Rdečega križa, gasilcev, šol in Domov za starejše, najboljša pa je bila prva ekipa Civilne zaščite Mestne občine Murska Sobota, sicer že peto leto zapored.

Predpostavka letošnjega preverjanja je bil potres, kjer so ekipe na štirih delovnih točkah morale pomagati poškodovanim v različnih situacijah ter prikazati svoje znanje in usposobljenost dajati prvo pomoč ponesrečencem. Tekmovalci so se na točkah pomerili v različnih spretnostnih igrah. Letos je ponovno, že peto leto zapored, zmagala prva ekipa Civilne zaščite MOMS.

Izven konkurence so tekmovale tudi tri tuje ekipe in seicer iz Čakovca (Hrvaška) ter Lentija in Körmenda (Madžarska). Pomerila se je tudi ekipa mladih prostovoljcev Rdečega križa osnovne šole Veržej.

Na območju Ljutomera so se v času preverjanja odvijale tudi predstavitve dejavnosti in opreme gasilcev, potapljačev, Civilne zaščite, Policije, Slovenske vojske, kinologov, tabornikov, službe nujne medicinske pomoči, Rdečega križa Slovenije ter drugih, ki sodelujejo pri nalogah zaščite, reševanja in pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč.

V spodnjem videu si lahko ogledate del preverjanja.


pravični ponedeljek, 4. junij 2012 ob 23:22

Lepa naslovnica.

Manuela, Aleš, Tomi. To ja

ČESTITKE za uspešno izvedeno tekmovanje, oziroma preverjanje usposobljenosti. To ja

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje