Dialog mladih v Biotermah

Dogodka se je udeležil tudi častni pokrovitelj dogodka, poslanec evropskega parlamenta Ivo Vajgl

Branko Košti, nedelja, 3. junij 2012 ob 22:331
Dialog mladih v Biotermah

Dialog mladih v Biotermah

V Biotermah pri Mali Nedelji je v soboto, 2. junija, potekal regijski dogodek v okviru projekta Dialog mladih, ki poteka v sodelovanju z mladinskimi centri po Sloveniji.

Projekt Dialog mladih v sodelovanju z mladinskimi centri po Sloveniji in ob podpori Nacionalne agencije programa Mladi v akciji, izvajata Mreža MaMa in Mladinski svet Slovenije. Sobotni dogodek, enega od dvanajstih, ki se odvijajo v Sloveniji, sta pripravila Mladinski center Prlekije - Pokrajinski center NVO in Mladinski svet Ljutomer kot soorganizatorja projekta v Pomurju.

Namen projekta je omogočiti strukturirane razprave med mladimi in organizacijami, ki delujejo z mladimi ter odločevalci o možnostih participacije mladih v družbi, od lokalne do nacionalne ravni, detektirati primere dobrih praks participacije mladih v vseh okoljih, ozavestiti lokalne skupnosti do nacionalne ravni in mlade same o pomenu delovanja mladih v lokalni skupnosti, povečati podporo mladinskemu delu in mladinskim organizacijam v vseh okoljih, ter ustvarjati skupne ideje in ukrepe za reševanje in izboljšanje področja aktivne udeležbe v družbi in zaposljivosti mladih.

Delo mladih je večino dneva potekalo po skupinah, analizirali so lokalno oz. regijsko okolje, pripravili poročila in predlagali ukrepe za področja mobilnosti mladih, spodbujanju popularnosti-participacije mladih s pomočjo mladim medijsko prepoznavnih oseb, povečevanje števila delovnih mest za visokoizobražene mlade,
spodbujanje kvalitetnih praks za boljšo in lažjo zaposljivost mladih in za povečanje podjetniške iniciative v Pomurju.

Svoje ugotovitve, priporočila in predlagane ukrepe so v zaključnem delu predstavili častnemu pokrovitelju dogodka, poslancu evropskega parlamenta Ivu Vajglu, podžupanu občine Ljutomer Janezu Venclju, direktorici OS ZRSZ Murska Sobota Cvetki Sreš in direktorju OS ZRSZ Ptuj Tomažu Žirovniku.

boskec nedelja, 3. junij 2012 ob 23:54

To ja

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje