Domovanje šolarjev v DOSOR-ju

Tokrat »Nitke prijateljstva« s pikapolonicami

Filip Matko, petek, 8. junij 2012 ob 16:50
Plesni nastop

Plesni nastop

Že od nekdaj je znan pregovor, »da je šola drugi dom«. A šolarji Osnovne šole Radenci so si v okviru projekta »Nitke prijateljstva« našli tudi tretje domovanje: DOSOR, Dom starejših občanov Radenci.

Vsak mesec, ob mentorstvu Sanje Prelog in drugih učiteljic, namreč s posebej pripravljenim programom obiščejo stanovalke in stanovalce tega doma, kjer je za izvedbo zadolžena Petra Gašpar s sodelavkami. Tako so pred zaključkom letošnjega šolskega leta v petek, 8. junija, dopoldne ponovno pripravili bogat kulturni program v sodelovanju z Glasbeno šolo Gornja Radgona. Z recitacijami, glasbenimi nastopi (violinistka, harmonikar, kitaristka), dramatizacijami, petjem in plesi so popestrili stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja tokratni predpoldan, ob zaključku pa svojim prijateljem in znancem v tretjem ter četrtem življenjskem obdobju v spomin izročili broške v obliki pikapolonice, ki so jih izdelovali že nekaj dni prej.

Za obojestransko dobro sodelovanje se je zahvalila ravnateljica Osnovne šole Radenci, Nataša Zmazek, ki je ob tem spomnila, da bodo za projekt »Nitke prijateljstva« letos že drugič nagrajeni od predsednika RS, Danila Türka, za področje prostovoljstva. S priložnostnimi šopki in pohvalnimi besedami pa se je obeh mentoric projekta »Nitke prijateljstva«, Sanje Prelog in Petre Gašpar, spomnila direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser.


Več v Kultura in izobraževanje