V Radomerju obeležili prvi krajevni praznik KS Železne Dveri

Ob tem so pripravili celodnevni program v spomin na slavista dr. Franca Miklošiča

Prlekija-on.net, nedelja, 10. junij 2012 ob 08:40
Krajevni praznik KS Železne Dveri

Krajevni praznik KS Železne Dveri

V soboto, 9. junija, so v Radomerju ob prvem krajevnem prazniku krajevne skupnosti Železne Dveri v spomin na slavista svetovnega slovesa dr. Franca Miklošiča, pripravili celodnevni program.

Že dopoldan so se pohodniki podali na pohod po poteh kulturne dediščiine, iz Miklošičevega trga v Ljutomeru, preko Radomerja, Radomerščaka, Cerovca do Jeruzalema ter nazaj proti Radomerju, kjer je bila osrednja prireditev.

Na prireditvi so nastopili ljutomerska godba, pevski zbor Gimnazije Frana Miklošiča Ljutomer, otroci vrtca Ljutomer iz podružnice Gresovščak, otroci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, vse prisotne pa sta pozdravila predsednik KS Železne Dveri Marijan Pihlar in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba. Slavnostni govornik je bil zgodovinar dr. Miroslav Novak, sicer domačin, ki živi v Mariboru.

Po osrednji prireditvi so sledile športne igre krajev krajevne skupnosti Železne Dveri za prehodni pokal krajevne skupnosti ter družabno srečanje z lovskim golažem, razstavo in prodajo pogač ter peciva.


Več v Kultura in izobraževanje