Poletna muzejska noč v Ljutomeru

Vljudno vabljeni na prireditve, ki bodo potekale v okviru Poletne muzejske noči v soboto, 16. junija, od 19. do 22. ure

Prlekija-on.net, torek, 12. junij 2012 ob 16:22
Fotografije v ljutomerskem muzeju

Fotografije v ljutomerskem muzeju

Muzeji, galerije in druge institucije po Sloveniji organizirajo vsako leto, 3. soboto v mesecu juniju, Poletno muzejsko noč, ki je največja promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij, pridružujejo se ji tudi številni drugi zavodi in ustanove. Izvajajo programe s področja kulturne dediščine, umetnosti, kulture, zgodovine.

Letos se že drugič zapored projektu pridružuje Splošna Knjižnica Ljutomer, OE Muzej in OE Galerija. Tako bodo v okviru Poletne muzejske noči, v soboto, 16. junija 2012, v času od 19. do 22. ure potekale naslednje aktivnosti:

Ob 19. uri – Sprehod po muzejskih zbirkah in ogled priložnostne razstave fotografij »Gospodarske dejavnosti v Občini Ljutomer leta 1954«. Fotografije je  posnel  priznani fotograf Hozyan J. Štefan st., ki je vrsto let spadal med najbolj znane Ormožance.
Lokacija: Čitalnica Splošne knjižnice Ljutomer (vhod iz muzeja).

Ob 20. uri - Predavanje Andreja Magdiča, univ. dipl. arheologa, z naslovom »Pogled na ljutomersko okolico skozi oči arheologa«.
Avtor predavanja, domačin Andrej Magdič iz Ljutomera, zaposlen kot konservator na Zavodu za varstvo kulturne dediščine Maribor, nam bo predstavil dognanja arheološke stroke o poselitvi severovzhodne Slovenije na primerih arheoloških najdb iz okolice Ljutomera.
Lokacija:  OE Muzej – Zbirka fotografij in filmov dr. Karola Grossmanna (vhod v županat), Glavni trg 1, Ljutomer.

Od 19. do 22. ure - Ogled likovne razstave akademskega kiparja Vojka Štuhca.
Lokacija:  Galerija Anteja Trstenjaka, Dom kulture Ljutomer, Prešernova 20.

Vstop je prost, vabimo vas, da se nam pridružite.


Več v Kultura in izobraževanje