Koncert z nagradami

Bogata zaključna prireditev na Osnovni šoli Radenci

Filip Matko, petek, 22. junij 2012 ob 16:40
Mladinski pevski zbor OŠ Radenci

Mladinski pevski zbor OŠ Radenci

Pod motom Marija Kogoja »V naravi ni najti nič lepšega in popolnejšega od glasbe. Ona usmerja človeka v globino njegove duše.,« sta v večnamenskem prostoru Osnovne šole Radenci pripravila koncert otroški in mladinski pevski zbor te šole, ki ju vodi učiteljica Vera Stajnko. Ob užitkov polnem popoldnevu z napevi iz otroških grl je mlade pevke in pevce v sredo, 20. junija, ob klavirju spremljala Majda Bicskey z Glasbene šole Gornja Radgona. Obema, pa tudi vsem pevkam in pevcem, je bila največja nagrada gromki aplavz občinstva, čeprav se je obema s šopki za neutrudno delo zahvalil župan Občine Radenci Janez Rihtarič. Za uspešno zaključeno šolsko leto 2011/2012 je župan šopek podaril tudi ravnateljici Nataši Zmazek.

Slednja je ob tej priložnosti podelila priznanja učenkam in učencem od prvega do osmega razreda za različna področja udejstvovanja. Priznanja so prejeli Nika Pintarič in Aljoša Mlinarič srebrno priznanje Vesele šole, Ajda Rožanc srebrno Cankarjevo priznanje, Matjaž Škrlec srebrno priznanje za tekmovanje iz matematike, Katarina Farkaš priznanje za teke na 300 metrov (12. mesto v državi) in Marko Matko Ficko za sodelovanje na 14 likovnih razstavah.

Že dan prej pa je župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, sprejel najboljše učenke in učence 9. razreda Osnovne šole Radenci. Bili so to: Nejc Ajlec (zlati bralec; srebrno priznanje iz fizike, zgodovine, matematike in poznavanja sladkorne bolezni ter 5. mesto v državi v teku na 300 metrov, kot tudi član ekipe za 2. mesto v pomurskem nogometu), Špela Berič (zlati bralec; srebrno priznanje iz fizike, zgodovine, logike in poznavanja sladkorne bolezni ter 3. mesto v teku na 1000 metrov v Pomurju), Petra Habjanič (zlati bralec; sodelovanje v mednarodnem e-twinning projektu I touch maths; srebrno in zlato priznanje iz znanja slovenščine), Kaja Ivanek (zlati bralec; sodelovanje v mednarodnem e-twinning projektu I touch matsh; srebrno priznanje iz znanja angleščine), Nuša Matjašec (sodelovanje v mednarodnem e-twinning projektu I touch matsh; srebrno priznanje iz znanja nemščine), Nina Rihtarič (zlati bralec; sodelovanje v mednarodnem e-twinning projektu I touch matsh; na fotonatečaju Krajinskega parka Goričko osvojila 4. mesto) in Karin Šteiner (sodelovanje v mednarodnem e-twinning projektu I touch matsh; srebrno priznanje iz znanja slovenščine ter za 6. mesto v teku na 60 metrov v Pomurju).

Zaključni prireditvi v šolski avli so sledili nastopi šolarjev za starše po posameznih učilnicah.


Več v Kultura in izobraževanje