Srečanje starejših in bolnih pri Mali Nedelji

Prisotni so bili nad tovrstnim srečanjem navdušeni, saj so po dolgem času spet prišli skupaj

Sara Munda, nedelja, 24. junij 2012 ob 14:281
Srečanje starejših in bolnih pri Mali Nedelji

Srečanje starejših in bolnih pri Mali Nedelji

Pod okriljem Župnijske Karitas Mala Nedelja poteka vsakoletno, zdaj že tradicionalno srečanje starejših in bolnih v farni cerkvi Svete Trojice pri Mali Nedelji. Letos so se bolni in starejši župljani od 75 let ter člani Župnijske Karitas Mala Nedelja, zbrali 23. junija 2012, v precej lepem številu, saj je vseh prisotnih bilo več kot 60, kar je največ do sedaj.

Na začetku je župnik Tomislav Roškarič daroval sveto mašo in zbranim omogočil, da so opravili tudi zakrament bolniškega maziljenja in pristopa k svetemu obhajilu. Pri sveti maši so prisostvovali vaški pevci Fantje od Male Nedelje, ki so poskrbeli za petje med mašo.

Ob lepem vremenu so druženje nadaljevali pred farno cerkvijo, kjer so člani Župnijske Karitas Mala Nedelja poskrbeli za toplo pogostitev. Vsi so prejeli tudi spominske podobe, s citatom "Jezus je ozdravljal vsako bolezen in vsako slabost. (Mt 9,35)", z namenom, da jih varuje pred boleznijo.

Prisotni so bili nad tovrstnim srečanjem navdušeni, saj so po dolgem času spet prišli skupaj, sploh tisti, ki so v večji meri odvisni od svojih družinskih članov in tisti, ki domujejo v Domu starejših občanov Ljutomer. V prijetnem vzdušju so poklepetali in se spominjali preteklih, skupaj preživetih trenutkov. Želijo si še več podobnih srečanj.


Več v Kultura in izobraževanje