Zaključna slovesnost na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Učenci so skupaj s svojimi učitelji pripravili zaključno prireditev, ki je bila posvečena 25. juniju – dnevu državnosti

Nuša Novak, ponedeljek, 25. junij 2012 ob 20:10
Zaključna slovesnost na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Zaključna slovesnost na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Težko pričakovane poletne počitnice so končno odprle vrata razposajenim, utrujenim in napetim možgančkom naših šolarjev. Za njimi je še eno dolgo, predvsem pa naporno šolsko leto. Čeprav številnim učencem šola predstavlja »nujno zlo«, je za marsikoga ta ustanova del življenja, ki je za osebno rast še kako zelo pomembna. Šola nam ne nudi zgolj učnih potreb, ampak nam omogoča razvijanje osebnosti in njenih sposobnosti na vseh področjih.

Učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, so skupaj s svojimi učitelji in drugimi sodelavci šole, v petek 22. junija 2012, pripravili zaključno prireditev v prostorih športne dvorane, ki je bila posvečena 25. juniju – dnevu državnosti. Hkrati pa so hoteli na kratko prikazati tudi dejavnosti, ki so se na šoli odvijale skozi celo šolsko leto. Prireditev je bila organizirana predvsem za učence, njihove učitelje, lahko pa so se je udeležili tudi starši.

Pred pričetkom slovesnosti smo vsi zbrani najprej prisluhnili slovenski himni, ki jo je s svojim prelepim glasom zapela učenka ljutomerske osnovne šole. Nekaj uvodnih besed o slovenskem državnem prazniku je spregovorila slavnostna govornica, ga. Darja Kosič Auer, ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Podelila je priznanja učencem, ki so se v preteklem šolskem letu najbolj izkazali in osvojili posebne dosežke na posameznih področjih. Nato se je predstavil otroški pevski zbor, ki je pod taktirko mentorja Jožeta Gerenčerja zapel dve pesmici: So ptički se ženili in Pika Nogavička. Zbor obiskujejo učenci 1. in 2. razreda.

Za njimi sta nastopili državni prvakinji Benja in Urška, članici Twirling kluba Ljutomer. Njuna mentorica in trenerka je gospodična Anita Ketiš. Klub deluje že drugo leto in se lahko pohvali z uspehi na državni ravni. Na tej zaključni slovesnosti pa so se nam prvič predstavili tudi učenci od 1. - 5. razreda, ki obiskujejo krožek Igre in ljudski plesi. Krožek je začel aktivno delovati v letošnjem šolskem letu, učenci pa pri krožku pojejo, plešejo, se igrajo in spoznavajo šege in navade iz preteklosti. Njihova mentorica je Katja Štih.

V tretjem razredu podaljšanega bivanja je bila ena izmed prednostnih nalog ekologija, zato so učenci s svojo mentorico Romano Rožman, pripravili skeč Prleški Franček, Pepek, Micika in Lujzika. Pod vodstvom gospe Nine Fras, pa plešejo v plesni šoli Urška, tudi učenci OŠ Ljutomer. Letos so s koreografijo Sto in en Dalmatinec, na državnem tekmovanju osvojili odlično 2. mesto. Del te energične in poskočne koreografije, smo si na ta dan lahko ogledali tudi sami.

Na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer deluje tudi filmski krožek, v katerem sodelujejo učenci Rene Barber, Tina Mlinarič in Nikol Kelenc, pod vodstvom mentorja Vitomirja Kaučiča. Posneli so kratki igrani film Čudežni čarovnik, ki smo si ga vsi z zanimanjem v prostorih športne dvorane tudi ogledali.

Z mislijo na počitnice in brezskrbne dni, se je slovesnost zaključila v upanju, da bo poletje dolgo in polno pričakovanj, predvsem pa nam bo prineslo obilo užitkov v poletnem soncu. Ob koncu slovesnosti pa smo si lahko ogledali tradicionalno odbojkarsko tekmo med osmošolci in učitelji šole. Tekma je bila zelo zanimiva in polna adrenalina, saj so učenci vodili predvsem v navijanju, učitelji pa v točkah pri odbojki. Izid tekme je bil skozi celotno dogajanje bolj ali manj pričakovan, saj so bili učitelji cel čas v prednosti in tako na koncu zmagali 2:0. Upajmo, da bodo naslednje leto imeli bodoči osmošolci več sreče in tako premagali učitelje.


Več v Kultura in izobraževanje