Vaščani Sp. Kamenščaka so se zbrali ob sv. maši

Že dobrih 25 let se vsako leto 2. nedeljo v juliju vaščani zberejo pri sveti maši ob kapelici

Anja Lukner, ponedeljek, 9. julij 2012 ob 19:32
Sv. maša na Sp. Kamenščaku

Sv. maša na Sp. Kamenščaku

Že 117 let hodimo vaščani Sp. Kamenščaka mimo naše »Fričove« kapelice in pogosto s pogledom oprtim v nebo razmišljamo o svojem življenju. Tukaj je bilo izrečenih že veliko prošenj, zahval in molitev ter potočena že prenekatera solza.

Že dobrih 25 let pa se vsako leto 2. nedeljo v juliju dobimo pri sveti maši ob kapelici, saj sta njena zavetnika sv. Mohor in Fortunat, ki godujeta 12. julija. Tako smo se zbrali tudi to nedeljo, 8. julija 2012, ob 11. uri. Mašo je opravil ljutomerski župnik Andrej Zrim, ki nam je svetoval, naj si vzamemo več časa za svoje družine in naj več beremo ter premišljujemo Božjo besedo.

Sv. mašo smo s skupnim petjem in sodelovanjem polepšali vsi prisotni – zbralo se nas je okrog 100 vaščanov. S klarinetom in trobento sta ob zaključku maše zaigrala David Lukner in Damjan Gregorinčič, na koncu pa nas je član župnijskega sveta Janko Potočnik povabil na druženje in manjšo pogostitev v gasilski dom. Tam vsako leto z ženo Silvo pripravita dobro hrano in žlahtno kapljico, za prijetno vzdušje pa z glasbo poskrbimo njuni vnukeci David, Anja in Damjan.

Tako se vsako leto dobimo »Kameščonci« - najprej zmolimo in se pri Sv. maši zahvalimo Bogu za vse dobro, potem pa se družimo, poveselimo in pogovorimo, na koncu pa si obljubimo, da se prihodnje leto spet srečamo.


Več v Kultura in izobraževanje