V Veliki Nedelji na prostem uprizorili Jesensko poroko 2

Skupno s premiero in devetimi ponovitvami si je komedijo ogledalo 5.500 ljudi

Sara Munda, sreda, 11. julij 2012 ob 16:44
Jesenska poroka 2

Jesenska poroka 2

V nedeljo, 8. julija 2012, se je končala prva serija odigranih komedij Jesenske poroke 2 v Veliki Nedelji. Kulturno društvo Simon Gregorčič Velika Nedelja je zadnjih štirinajst dni, z več kot 40 igralsko zasedbo poskrbelo za salve smeha.

Avtor in režiser igre Jesenska poroka 2 je Tonček Žumbar. Igre, ki jih odigra Kulturno društvo Simon Gregorčič Velika Nedelja, so vsem dobro poznane in vsakoletno dobro obiskane. Poletne predstave so postale nekako že njihova tradicija. Njihove igre zaznamujejo nabito polne tribune, vrsta smešnih in odlično odigranih prizorov, zabavnih prigod in moralni nauk zgodbe.

Komedijo Jesenska poroka 2 so razdelili na dva dela, saj se odvije v dveh dneh. Med odmorom je prisotne zabaval ansambel Klateži iz Nove cerkve. Skupno s premiero in devetimi ponovitvami si je komedijo ogledalo 5.500 ljudi, v nedeljo, na dan zadnje ponovitve je prišlo 912 gledalcev. V petnajstih sezonah si je odigrane predstave ogledalo preko 65.000 obiskovalcev.

Zgodba se odvija leta 1986 v vasici Trnije v Prlekiji. Osrednja oseba je Potratnikova Micka, ki jo igra Danica Cvetko. Micka je živahna 70-letnica, ki živi sama in je še vedno »ledik in fraj«. Ima dva otroka. Prvi je sin Franček, ki se je v prvem delu vrnil iz Nemčije in zdaj kmetuje v Moškanjcih. Druga je hčerka Olga, ki je v prvem delu odšla v Nemčijo in se s prijateljem Kurtom po enem letu vrnila domov. Po pomoti se po vasi raznese novica, da je Micka umrla. Na pogrebu se zbere cela vas, Lojz ji prebere tudi govor. Z zamudo pride na pogreb tudi župnik, ko se sredi ničesar sred lastnega pogreba pojavi tudi Micka in naredi zmešnjavo. Poglavitna nit zgodbe je Mickina poroka, saj jo vaška dekleta pregovorijo naj se oženi, ko pa ima vendar tri snubce. To so ovdoveli kmet Viktor, poštar Janko in gostilničar Lojz. Zgodba ostaja zapletena do zaključka, saj pravi ženin ostaja do konca skrivnost. Razplet zgodbe je zabaven in hkrati ganljiv.

Vse tiste, ki si komedije še niso ogledali in jih zanima, koga bo vzela za ženina Micka Potratnjek je režiser vljudno povabil na ponovitev komedije. Serija odigranih iger se je v nedeljo končala, vendar bodo zaradi velika zanimanja avgusta spet zaigrali na prostem. Sicer pa je že uradno oznanjeno, da bo drugo leto na ogled nadaljevanje poroke in sicer Jesenska poroka 3.


Več v Kultura in izobraževanje