Literarmi večer pod zvezdami

Člani ljubiteljskega kulturnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici izvedli literarni večer

Branko Košti, petek, 13. julij 2012 ob 11:42
Literarmi večer pod zvezdami

Literarmi večer pod zvezdami

V četrtek. 12. julija, je v letnem avditoriju KUS v Sv. Juriju ob Ščavnici, potekal prvi od treh dogodkov, ki so jih organizatorji ta teden pripravili pod skupnim naslovom Noč pod zvezdami.

Člani ljubiteljskega literarnega kulturnega društva Sv. Jurij so pripravili Literarni večer, v katerem sta Monika Čuš in Boštjan Petučnik predstavila nekaj svojih pesniških del ter poezijo Neže Maurer in Dragana Potočnika, Katja Peršak pa je recitirala poezijo Ferija Lainščka.

Literarno ljubiteljsko kulturno društvo pri Sv. Juriju ob Ščavnici deluje že od leta 1996. Trenutno je v njem aktivnih 20 članov, že nekaj časa pa ga vodi Monika Čuš, ki nam je zaupala, da je pred izidom že njena tretja pesniška zbirka, katere naslova še ni želela razkriti. Leta 2008 je izdala prvo pesniško zbirko z naslovom Sledi vetra, druga zbirka iz leta 2009 pa nosi naslov Sinjina.

Kljub temu, da na nebu ni bilo zvezd, ampak so se preganjali temni oblaki, ki so od obiska odvrnili kakšnega poslušalca, je bil literarni večer uspešen uvod v Noči pod zvezdami.


Več v Kultura in izobraževanje