Prvi dan »Prijateljstva«

Počitniški vrtec v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, ponedeljek, 20. avgust 2012 ob 18:23
DOSOR-jev vrtec

DOSOR-jev vrtec

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je danes, 20. avgusta, »pričel z delom« DOSOR-jev vrtec. Gre pravzaprav za organizirano obliko varstva otrok zaposlenih, ki je zelo uspela že lansko leto. Varstvo bo organizirano do konca tega tedna (24. avgusta), vanj pa se bo vključilo okrog 25 otrok.

Tema, ki se bo prepletala in jih ves teden druženja povezovala, je PRIJATELJSTVO. V okviru vseh aktivnosti bo poskrbljeno za igre, zabavo, zdravo prehrano, počitek ter prijateljevanje s stanovalkami in stanovalci doma. Ker je letos »Evropsko leto aktivnega staranja ter medgeneracijske solidarnosti«, lahko verjamemo, da bo druženje treh generacij (otroci, zaposleni in stanovalci) imelo pozitivni odmev za vse udeležence. DOSOR je decembra lani prejel certifikat »Družini prijazno podjetje« in tako je bistvo tovrstnega varstva otrok, da se stanovalcem doma in otrokom popestri njihov vsakdan, zaposlenim pa se vsaj en teden »odvzame breme« problema varstva otrok med počitnicami.

Danes je organizirano obliko počitnikovanja obiskalo 20 predšolskih otrok in šolarjev. Zanje so poskrbele kot animatorke Petra Gašpar, Melita Divjak, Majda in Tjaša Starman ter Blanka Dervarič. Počitniške aktivnosti so se pričele ob 6.30, zaključile pa ob 14. uri, a nekateri so si aktivnost še podaljšali. Jutranje spoznavanje med udeleženci počitniškega vrtca je bilo kar hitro, izdelali so plakat ter listke z osebnimi imeni za razpoznavanje. Temu je sledil zajtrk, za tem pa so se lotili lepljenja raznobarvnih kartonskih škatel ter risanja in barvanja različnih vzorcev nanje. Po štirje v skupinah so izdelovali tudi skupinske slike. Za sladkanje je bilo poskrbljeno z lubenicami in po obilni malici so imeli počitničarji krajši počitek. Zaradi močne sončne pripeke je odpadlo opoldansko risanje s kredami na asfaltni površini pred domom, so pa risanje »nadomestili« s športnimi igrami v domski telovadnici ter pripravili vse potrebo za aktivnosti drugega dne svojega aktivnega varstva.


Več v Kultura in izobraževanje