DOSOR-jev počitniški vrtec

Drugi dan »Prijateljstva« otrok in stanovalcev doma

Filip Matko, sreda, 22. avgust 2012 ob 13:22
Risanje s kredami

Risanje s kredami

Kot smo že poročali na straneh »Prlekije«, je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, včeraj (20. avgusta), »pričel z delom« letošnji DOSOR-jev vrtec. Vanj je vključenih 25 otrok. Tema, ki se vse dni organiziranega varstva prepleta in jih ves teden povezuje, je PRIJATELJSTVO.

V torek jutranje zgodnje spoznavanje ni bilo več potrebno, zatorej so se varovanci do zajtrka redno »lotili« gledanja risank. Temu je pod skrbnim vodstvom animatork (Petra Gašpar, Melita Divjak, Majda in Tjaša Starman ter Blanka Dervarič) sledilo risanje z barvnimi kredami na asfaltni površini pred DOSOR-jem. To je pravzaprav »izpadlo« iz urnika prvega počitniškega dne zaradi prevelike pripeke sonca. Toda tokrat so v prijetni senci ustvarili nešteto podob, ki bodo kar nekaj dni krasile vhod v dom, seveda, dokler dež njihovih umetnin ne bo opral. Po vrnitvi v učilnico so se lotili izdelovanja cvetja. Cvetove so si izrezali kar iz škatel za hranjenje jajčk ter jih pobarvali z živopisnimi barvami cvetic, dodali pa so še cvetlična stebelca in liste. Skupno so si ustvarili pravo pravcato cvetlično preprogo.

Počitniške aktivnosti so nadaljevali po obilni malici in počitku s športnimi igrami v domski telovadnici. Od vseh iger jih je najbolj pritegnila in zabavala igra z žogo »Med dvema ognjema«. So jim pa misli že uhajale k dejavnostim naslednjega dne, ko se bodo preizkusili v umetniškem ustvarjanju, ob sodelovanju mentorjev Likovnega društva Gornja Radgona. 


Več v Kultura in izobraževanje