Otroška likovna delavnica »Prijateljstvo 2012«

Tretji dan DOSOR-jevega počitniškega vrtca

Filip Matko, sreda, 22. avgust 2012 ob 17:00
Slike že nastajajo

Slike že nastajajo

Na spletnih straneh »Prlekije« redno spremljamo letošnji počitniški DOSOR-jev vrtec in za nami je že tretji, vsestransko uspešen dan za 25 v vrtec vključenih otrok ter njihove animatorke (Petra Gašpar, Melita Divjak, Majda in Tjaša Starman ter Blanka Dervarič). Tem sta se danes kot mentorja pridružila še Tatjana Mijatović, predsednica Likovnega društva Gornja Radgona in tajnik tega društva, zgoraj podpisani. Sodelovala sta pri izvedbi enodnevne likovne delavnice »Prijateljstvo 2012«.

Lahko z veseljem zapišemo, da je nastalo kar 33 novih likovnih del, ki jih bodo mladi ustvarjalci predstavili zadnji dan svojega vrtca, ta petek, 24. avgusta, v prostorih domske knjižnice, v 4. nadstropju DOSOR-ja. Tokrat so slikali kot pravi slikarji na slikarska platna, uporabili pa so tempera, akvarelne, pa tudi akrilne barve. Nekateri so kot pravi umetniki sedli kar k slikarskim stojalom ter s čopiči ustvarili svoj svet »Prijateljstvo 2012«. Motiviko si je izbral vsak po lastni želji (prijateljstvo z živalmi, z naravo, z vrstniki, s starši ali starimi starši), niso pa izostala niti povsem fantazijska in abstrakna dela. Večina jih je slikala s čopiči, a posamezniki so se dela lotili povsem »prvinsko« - kar s prsti !

Morda je navdušenje za slikanje bilo toliko večje, ker je dan poprej že bilo organizirano risanje z barvnimi kredami na asfaltni površini pred DOSOR-jem. Slikanje s pravimi barvami in na platna pa je bil še toliko večji izziv. Ob njihovem ustvarjanju so se »napasle« radovedne oči tudi s strani zaposlenih ter stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja in marsikdo si je ob tem zaželel, da bi takšen otrok ponovno oživel v njih samih in da se še sami pridružijo pri tovrstnem ustvarjanju.


Več v Kultura in izobraževanje