Vsestranska ustvarjalnost otrok

Zaključek DOSOR-jevega vrtca »Prijateljstvo 2012«

Filip Matko, petek, 24. avgust 2012 ob 17:47
Mi gradimo prijateljstvo...

Mi gradimo prijateljstvo...

Od minulega ponedeljka (20. avgust) dalje smo dnevno poročali o dogajanju v letošnjem DOSOR-jevem vrtcu »Prijateljstvo 2012«, ki ga je obiskovalo 24 otrok zaposlenih v Domu starejših občanov Radenci vse do danes, 24. avgusta. Za njih so kot animatorke »skrbno pazile« Petra Gašpar, Melita Divjak, Majda in Tjaša Starman, Damjana Kraner ter Blanka Dervarič.

Varovanci vrtca so se izkazali pri vsestranski ustvarjalnosti, kajti za zaključno razstavo v domski knjižnici (v 4. nadstropju DOSOR-ja) so pripravili številne svoje izdelke: pobarvane kartonske škatle, različne figurice, vodne bombice, pahljače, rožice, dežnike, košarice iz volne, okvirje za slike, zmaje, pobarvane skledice, verigo prijateljstva in še kaj. Narisali so številne risbice, drugi dan vrtca so risali z barvnimi kredami na asfaltno površino pred domom (kar je dež že izbrisal !), a v okviru enodnevne slikarske kolonije (mentorja Tatjana Mijatović in Filip Matko Ficko) pa so naslikali kar 33 del. Ustvarjene slike so na zaključni prireditvi predstavili svojim staršem: Nick Bešter Slatnar, Žiga Bešter Slatnar, Melita Divjak, Blanka Dervarič, Alina Drobec, Andromeda Gabor, Nino Gider, Elena Gumilar, Ema Gumilar, Damjana Kraner, Urška Majcen, Marko Matko Ficko, Doroteja Ploj, Špela Ploj, Katja Rajh, Petra Rajh, Jan Rauter, Dolores Starman, Doroteja Starman, Tjaša Starman, Jana Zamuda, Luka Zamuda, Grega Verzel in Aljaž Volf.

Udeležencem vrtca in njihovim animatorkam (kot tudi staršem za zaupanje !) se je v imenu DOSOR-ja zahvalila Breda Sovič, udeleženci vrtca so prejeli spominska darilca in ob zaključku zapeli: »Mi gradimo prijateljstvo…«


Več v Kultura in izobraževanje