Dobrodelna prireditev za slepo Mihaelo

Za slepo učenko bodo nastopili domačini in številni gostje

Branko Košti, torek, 28. avgust 2012 ob 09:07
Dobrodelna prireditev za slepo Mihaelo

Dobrodelna prireditev za slepo Mihaelo

"Vsak izmed nas lahko občuduje lepoto dneva, opazuje spreminjanje letnih časov in si spočije oči na različnih dragocenostih, ki nam jih ponujata narava in okolje.
Vsi pa nimajo te sreče.
Med nami živi deklica, ki tudi nima te sreče.
Mihaela je slepa. 
Zavedamo se, da ji ne moremo pomagati, da bi lahko videla in občudovala, kar je dano nam. Lahko pa ji pomagamo z nakupom določenih aparatov, ki bi ji olajšali vsakodnevno življenje: posodobitev braillove opreme, govoreča ura in mobitel, govoreče računalo...".

Te besede so v propagandni letak zapisali organizatorji dobrodelne prireditve, ki se bo odvijala v soboto, 1. septembra, od 14. ure naprej na športnem igrišču pri gasilskem domu pri Mali Nedelji.

Pobudnik prireditve, sovaščan slepe Mihaele Oton Gašparič, je k organizaciji pritegnil PGD Mala Nedelja, vsestransko pomaga tudi kolektiv OŠ Mala Nedelja, katero obiskuje Mihaela, in številni posamezniki, ki so uspeli privabiti domače kulturne ustvarjalce in goste, tako da bodo za Mihaelo nastopili:

14.00 - 15.00: Pihalna godba Mala Nedelja
15.00 - 15.30: Duo Holiday
15.30 - 16.00: Boštjan s prijatelji
16.00 - 17.00: Prleški kvintet
17. 00- 17.30: Zadnja plača

Ob 18. uri bo pričetek glavne prireditve, na kateri bodo nastopili glasbeniki iz popoldanskega programa, zraven pa še: humoristi Samo Tuš-  Korl, Pepek z brega, Nastja Žunič, Folklorna skupina od Male Nedelje, pevci in glasbeniki Duo Tilen in Kristjan Voršič, Denis Nedeljko, Učenci OŠ Mala Nedelja, Klapa Solaris iz Šibenika, Mova legija...

Svoj delež za Mihaelo boste lahko prispevali z nakupom srečk bogatega srečelova, poskrbljeno bo tudi za bogato gostinsko ponudbo in dobro zabavo ob zvokih skupine Nova legija do zgodnjih jutranjih ur.

DRAGI NAŠI PRIJATELJI, TUDI Z VAŠO POMOČJO LAHKO POMAGAMO NAŠI MIHAELI, ZATO V SOBOTO, 1. 9. 2012 od 14.00 ure naprej VABLJENI NA IGRIŠČE OB GASILSKEM DOMU PRI MALI NEDELJI.

Za Mihaelo je pri Novi ljubljanski banki odprt tudi TRR št. 02355 - 1985948936, na katerega tudi lahko nakažete svoj prispevek!

Za kaj drugega živimo,
če ne za to,
da drug drugemu
lajšamo življenje?
 
(George Eliot)


Več v Kultura in izobraževanje