30 let rogistov lovske družine Križevci

Koncert ob 30. obletnici delovanja Kulturnega društva Rogisti lovske družine Križevci

Bianca Žitnik, nedelja, 9. september 2012 ob 14:11
Koncert križevskih rogistov

Koncert križevskih rogistov

V okviru 14. občinskega praznika občine Križevci pri Ljutomeru se je 8. sebtembra v vaškem jedru Križevci odvijal koncert ob 30. obletnici delovanja Kulturnega društva Rogisti lovske družine Križevci.

Za tekoče povezovanje programa je poskrbel prleški humorist Marko Kočar, pozdravni govor pa je imel župan občine Križevci mag. Branko Belec.

Poleg predstavitve Križevskih rogistov so se predstavili še gostje: KUD Prekmurski rogisti, Ptujsko-Ormoški rogisti, KUD Pohorski rogisti, Pevke ljudskih pesmi Vučja vas, Tamburaši DU Bisernica, Vokalna skupina TD
Banovci in s plesnim nastopom Mlajša otroška folklorna skupina OŠ Križevci.

Mira Rebernik Žižek, vodja območne izpostave JSKD Ljutomer in predstavnik občine Križevci pri JSKD Zvonko Šijanec sta podelila Križevskim rogistom Gallusove značke:
za več kot 5-letno udejstvovanje na področju glasbene dejavnosti je prejel bronasto značko Franc Torič. Srebrno Gallusovo značko za več kot 10-letno sodelovanje na področju glasbene dejavnosti so prejeli Adolf Županec, Joško Nemec, Franc Kosi in Milan Lebar. Jože Dunaj in Bogomir Heric pa sta prejela zlato Gallusovo značko za več kot 15 let delovanja. Srebrno jubilejno priznanje za uspešno 30-letno delovanje na glasbenem področju pa so prejeli KD Rogisti LD Križevci.

Nekaj besed je spregovoril tudi ustanovitelj Društva rogistov LD Križevci Jože Kos. G. Maierhofer kot gost iz sosednje Avstrije pa je čestital Križevskim rogistom ob prazniku in izrazil veselje ter zadovoljstvo nad čezmejnim sodelovanjem.

Za zaključek prireditve so se vsi rogisti predstavili s skupnim nastopom v B intonaciji.


Več v Kultura in izobraževanje