Slike 23 ustvarjalcev

Na ogled so v Avli Jožeta Hudalesa Občine Lenart

Filip Matko, četrtek, 27. september 2012 ob 18:29
Liljana Cafnik ob svoji sliki

Liljana Cafnik ob svoji sliki

V Karitasovem domu svetega Lenarta v Lenartu so letos 26. maja pripravili že 3. likovno kolonijo »Umetniki za Dom sv. Lenarta«, kjer je bilo udeleženih 23 slikark in slikarjev, med njimi tudi pobudnik te kolonije Vladimir Peter Plavčak iz Maribora. Vsa dela so že bila razstavljena v Domu svetega Lenarta, a sedaj (in še ves mesec oktober !) so na ogled v Avli Jožeta Hudalesa Občine Lenart.

Na otvoritvi je program povezovala upokojena knjižničarka Darinka Čobec, na flavto je zaigrala ter tudi zapela študentka 4. letnika Deželnega konzervatorija v Celovcu Milena Pfeiler, likovna dela pa je ovrednotila likovna kritičarka, profesorica umetnostne zgodovine Jadranka Šumi. Ob direktorju Doma sv. Lenarta, Zlatku Gričniku in njegovi sodelavki Poloni Šporin, je vse pozdravil ter odprl razstavo župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger.

Ob številnem občinstvu je bila prisotna tudi večina izmed sodelujočih slikark in slikarjev na letošnji 3. koloniji »Umetniki za Dom sv. Lenarta«: Branko Gajšt, Štefka Zemljič, Zdravko Luketič, Bernardina Paj, Ivan Lorenčič – Loren, Liljana Cafnik, Violeta Pečar, Zvonka Šoemen, Mira Uršič, Lucija Žitnik, Sonja Merhar, Lučka Falk, Dragica Kramberger, Jože Horvat, Gabrijela Klobasa, Majda Kropf, Zoran Božič, Jasna Šosterič in Svetlana Kurnik ter četverica iz Likovnega društva Gornja Radgona: Jasna Brunskole in Pavla Krajnc (članici Društva upokojencev Gornja Radgona)  ter Tatjana Mijatović in Filip Matko Ficko (člana Društva upokojencev Radenci).


Več v Kultura in izobraževanje