Danilo Türk obiskal Ljutomer

Predsednik dr. Danilo Türk se je v Ljutomeru srečal z vodstvom Občine in obiskal OŠ Ivana Cankarja ter podjetji Cleangrad in Farmtech

Prlekija-on.net, sreda, 3. oktober 2012 ob 12:5311
Danilo Türk se je srečal z vodstvom Občine Ljutomer

Danilo Türk se je srečal z vodstvom Občine Ljutomer

V sredo, 3. oktobra, je Ljutomer obiskal predsednik RS in kandidat za predsednika na novembrskih predsedniških volitvah, dr. Danilo Türk. V županatu Mestne hiše so ga najprej sprejeli županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, podžupan Janez Vencelj, direktor Občinske uprave Tomislav Zrinski ter nekateri člani Občinskega sveta Občine Ljutomer.

V županatu je vodstvo Občine Ljutomer opravilo pogovor s predsednikom, predsednik pa je svoje vtise vpisal tudi v knjigo gostov, nakar so mu izročili darilo in mali spomin, vino šipon in maketo klopotca za spomin na Ljutomer in Prlekijo.

Na Glavnem trgu je nato Andrej Vršič, direktor Lokalne turistične organizacije Prlekija, predsedniku na kratko predstavil zgodovino in zanimivosti Ljutomera.

Predsednik je nato obiskal še Osnovno šolo Ivana Cankarja, kjer ga je sprejela ravnateljica Darja Kosič Auer, skupaj pa so si med drugim ogledali tudi šolski čebelnjak. Pot ga je nato vodila do podjetja Cleangrad, proizvodnja in montaža lahkih gradbenih elementov, kjer ga je sprejel direktor Jernej Zupančič, skupaj pa so si ogledali njihovo proizvodnjo.

Nato je obiskal še podjetje Farmtech, proizvodnja kmetijskih strojev, okoljske tehnike in opreme ter trgovina, kjer ga je sprejela direktorica Sonja Rajh in si prav tako ogledal njihovo proizvodnjo.



Več v Politika