Albina Kragelj osvojila 2. nagrado EX-Tempore

Radenčanka Albina Kragelj osvojila 2. nagrado EX-Tempore Sladka Istra Koper, 29. september 2012

Prlekija-on.net, četrtek, 4. oktober 2012 ob 14:40
Albina Kragelj je osvojila 2. nagrado EX-Tempore

Albina Kragelj je osvojila 2. nagrado EX-Tempore

Likovni EX-TEMPORE, ki ga organizira OI JSKD Koper v sodelovanju z mestno občino Koper je že od prve izvedbe Sladke Istre spremljevalna dejavnost tega festivala sladic. Vsako leto privabi več likovnikov in se tudi radi vračajo. Koper in Sladko Istro imajo  preprosto radi, to navsezadnje potrjuje veliko število udeležencev. Letos se je prijavilo 85 udeležencev iz vse Slovenije in sosednjega Trsta. Povezuje jih slikanje, druženje, raztavljanje in prav gotovo tudi sladki festival.

Tema EX-TEMPORA je vezana na naslov prireditve "Sladka Istra", seveda pa je pod tem naslovom mišljeno karkoli, kar navdihuje, grozdje, fige, kozarček vina, obala, istrski griči in rastlinje, panorama, morje...
Realistično ali abstraktno, vsak po svoje so likovniki ustvarjali svoje motive ter jih prenesli na platno.

Selektorica 4. EX-TEMPORA Sladka Istra, umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Petra Paravan je imela težko delo, saj so bila dela izredno kvalitetna.

Albina Kragelj je osvojila 2. nagrado in bila izbrana v skupino slikarjev, ki bodo po prvi razstavi v Pretorski palači v Kopru, obiskala raztavišča drugod po Sloveniji.

Albina Kragelj je članica likovnega društva MAVRICA iz Murske Sobote, katerega predsednica je Marija Pavlič. Ravno na 4. EX-TEMPORA pa je še dobila povabilo predsednice društva likovnikov TUBA iz Izole, gospe Zdenke Petek, da se včlani tudi v njihovo društvo. Albina se je povabilu rada odzvala.

Posebno vesela pa je bila vabila gospoda Benjamina Žnidaršiča, direktorja  Zavoda za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin Slovenije, za sodelovanje in članstvom v njihovi skupini.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje