Svet Pike Nogavičke na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Izdelali so tudi maskoto Piko, ki bo krasila dvorišče šole in učence ob prihodu spomnila, da je šola lahko tudi zabavna

Nataša Pušenjak, Jasna Lampreht, četrtek, 4. oktober 2012 ob 23:58
Svet Pike Nogavičke na OŠ Cezanjevci

Svet Pike Nogavičke na OŠ Cezanjevci

OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so v sredo, 3. 10. 2012, preplavile Pike Nogavičke in gusarji. Telovadnica šole se je za eno popoldne spremenila v čudežni svet Pike Nogavičke. Na tak način so proslavili letošnji teden otroka.

Radosti in stiske odraščanja je letošnja tema tedna otroka, ki ga obeležujemo vsako leto v začetku oktobra. Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so z dogodkom poskrbeli za radost otrok od 1. do 4. razreda. Sodelovala je cela šola: tajnica Pika Brigita Š. je pekla palačinke, kuhar gusar Jože M. in Pika Karmen R. sta pripravila čajanko, učiteljice Pika Karla R., Pika Manja G., Pika Nataša P., Pika Katja N. ter gusarka Klavdija S. in gusarka Jasna L. pa so s pomočjo učenk in učencev od 5. do 9. razreda pripravile delavnice, kjer so si učenci izdelali gusarske kape, obveze za oko in meče.

Med sabo so se pomerili v spretnostnih igrah in v barvanju pobarvank, se naučili zapeti pesem o Piki Nogavički ter plesati  Pikin ples, udeležili so se čajanke ter se posladkali s slastnimi Pikinimi palačinkami. Izdelali so tudi maskoto Piko, ki bo krasila dvorišče šole in učence ob prihodu spomnila, da je šola lahko tudi zabavna.

Za spomin so si iz gline izdelali gumb za srečo, za katerega se bodo prijeli, ga zavrteli trikrat v levo in trikrat v desno ter si tako pričarali nazaj prečudovite trenutke popoldneva, takrat ko bodo to potrebovali. V Svet Pike Nogavičke so vsaj za trenutek pokukali vsi učenci naše šole, nepozabno popoldne pa smo pričarali 50 otrokom.


Več v Kultura in izobraževanje