Folklorna skupina Leščeček nastopila v Mariboru

Predstavili so se s spletom Sem hodil k dekleti, katere avtor postavitve je Marko Rus

Prlekija-on.net, petek, 5. oktober 2012 ob 16:38
Folklorna skupina Leščeček (KD Slavko Osterc Veržej) Iz Veržeja je minuli konec tedna nastopila na državnem srečanju odraslih folklornih skupin – Le plesat me pelji – 2. del, ki je potekalo v Mariboru.

Predstavili so se s spletom Sem hodil k dekleti, katere avtor postavitve je Marko Rus. Občinstvo so navdušili z odlično odpeto pesmijo in korektno ter doživeto odplesanim spletom, ki so ga sestavljali plesi zahodne Štajerske. Med osmimi sodelujočimi so bili člani FS Leščeček tudi edini predstavniki Pomurske regije.

Skupina, ki se je tako že drugič zaporedoma predstavila na državnem srečanju odraslih folklornih skupin, se je v avgustu udeležila tudi mednarodnega folklornega festivala Leron 2012, ki je potekal v Vodnjanu na Hrvaškem in tudi tam navdušila publiko.

Veržejski folklorniki so tako z nastopom na državni reviji več kot uspešno zaključili lansko sezono. V novo sezono pa skupina stopa pod novim vodstvom. Dosedanjo umetniško vodjo skupine Alenko Belec je namreč nasledil član Marko Rus.

Tako zgodba uspeha skupine še zdaleč ni končana, saj člani skupine že pripravljajo nove projekte, ki jih bomo lahko videli v prihajajočih mesecih; zadnjo soboto v novembru pripravljajo že tradicionalni letni koncert skupine na temo »1912«.


Več v Kultura in izobraževanje