»Tega nigi nega«

Samo Tuš do solz nasmejal gledalce v malonedeljski dvorani

Branko Košti, torek, 16. oktober 2012 ob 10:217
Tega nigi nega

Tega nigi nega

V dvorani kulturnega doma pri Mali Nedelji so v soboto, 13. oktobra, odmevale salve smeha in aplavzi na odprti sceni, namenjeni Samu Tušu - Korlu, ki je predstavil avtorsko komedijo "Tega nigi nega".

Štajerski komedijant, znan tudi kot igralec naturščnik iz TV serije Popolna družina, kjer je odigral vlogo državnega uradnika Avgusta Murka, in izvirno duhovit voditej številnih prireditev, poznamo pa ga še kot radijskega voditelja, ima pri Mali Nedelji in v okolici tudi veliko osebnih poznanstev, saj je precejšen del otroških let preživel v teh krajih.

V monokomediji Tega nigi nega, skozi zgodbo komunalnega delavca z univerzitetno izobrazbo (končal je namreč osnovno šolo na delavski univerzi), opisuje dogodivščine in opažanja pri praznjenju greznic, kjer se je specializiral do te mere, da je že po vsebini greznice spoznal, kakšni ljudje živijo v določeni stavbi, le v blokih je imel nekaj težav, ker je vsebina pomešana.

Razmere v osamosvojeni Sloveniji so ga prisilile k iskanju dodatnega zaslužka. Ob množici volitev in referendumov je našel tržno nišo in začel lepiti plakate. Dejavnost je dosegla takšen obseg, da se je odločil ustanoviti svojo firmo "Rajsnegel d.o.o.", in se poleg plakatiranja lotil tudi svetovanja politikom in strankam, katere je pridobival z geslom: "Danes ksiht na naš plakat, jutri državnozborski delegat!"


Več v Kultura in izobraževanje