Tekma v agilityju v Gornji Radgoni

Tekma v agilityju v Gornji Radgoni

Prlekija-on.net, četrtek, 19. januar 2006 ob 09:25

V soboto, 21. januarja bo v dvorani B Pomurskega sejma v Gornji Radgoni, potekalo celodnevno tekmovanje psov za Eukanuba zimski pokal Slovenije v agilityju. Na tekmi, ki jo organizira Kinološka zveza Slovenije skupaj s kinologi, člani Kinološkega društva Ljutomer, se bo pomerilo več kot sto tekmovalcev iz petih držav. Poleg slovenskih bodo nastopili še tandemi iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Madžarske. Tekmovali bodo v agilityju in jumpingu, v treh kakovostnih nivojih in v treh kategorijah, glede na velikost psov (majhni, srednji in veliki).


Vse več mladih in starejših lastnikov psov se ukvarja s tem zanimivim športom, ki povezuje človeka in psa, ko skupaj premagujeta ovire v parkurju in tekmujeta za čimboljši čas. V Gornji Radgoni bodo nastopili s psi najrazličnejših pasem, ki bodo še posebna atrakcija za gledalce, saj bodo med drugimi lahko videli tudi najhitrejše pasme kot so borderski ali belgijski, pa tudi pirenejski ovčarji, kodri, labradorci, zlati prinašalci, nemški ovčarji, pinči in druge. Parkurje s kombinacijami ovir bo na podlagi iz sintetičnega tepiha postavila slovenska sodnica Mirja Lapanja.
Tekmovanje se bo začelo ob 9. uri in bo nepretrgoma trajalo do zgodnjih popoldanskih ur. Slovesen zaključek s podelitvijo pokalov in nagrad najboljšim tekmovalcem bo predvidoma ob 16. uri.
Gledalci imajo prost vstop. 


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport