Halloween na Osnovni šoli Janka Ribiča Cezanjevci

V tednu pred krompirjevimi počitnicami so podrobneje spoznavali Halloween ali noč čarovnic

Katja Nemec, sobota, 27. oktober 2012 ob 00:15
Halloween v Cezanjevcih

Halloween v Cezanjevcih

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci smo se odločili, da kot spodbudo za učenje tujih jezikov večkrat v šolskem letu izberemo določeno temo, ki jo učenci obravnavajo samostojno ali pri pouku in si tako pridobijo nekaj dodatnega znanja, ki ni povezan le z učnim načrtom angleščine in nemščine.

V tednu pred krompirjevimi počitnicami so podrobneje spoznavali Halloween ali noč čarovnic. Pod vodstvom učiteljice nemščine in angleščine Katje Nemec so spoznali, da gre za starejši običaj nošenja mask, ki ima svoje korenine v Evropi. S pomočjo reševanja različnih nalog na delovnih listih so se naučili kar nekaj novih izrazov, povezanih z nočjo čarovnic, med drugim tudi 'Trick-or-treat?', vprašanje, ki ga otroci v Ameriki postavljajo, ko hodijo od hiše do hiše, oblečeni v grozljive maske, po navadi pa v zameno dobijo sladkarije. Učenci se sicer niso oblekli v grozljive maske, vendar so si vseeno prislužili sladkarije, saj so namesto tega reševali Halloween kviz. Vsi učenci so kviz uspešno rešili in zato prejeli Halloween nalepke, kar jih je pripeljalo do zaklada. Pri kvizu so sodelovali učenci od 5. do 9. razreda, ki so v tednu otroka pomagali pri izvedbi delavnic Svet Pike Nogavičke.

V četrtek, 25.10.2012, so se učenci, ki so si prislužili Halloween nalepke, zbrali v naravoslovni učilnici, kjer so jim učiteljice Nataša Pušenjak, Jasna Lampreht in Katja Nemec pripravile presenečenje. Med ogledom risanke o noči čarovnic, so se ugasnile luči, risanka se je ustavila in nekdo je potrkal na vrata. V razred je stopil duh in za njim čarovnica. Namesto groze in strahu sta pri učencih vzbudila smeh in veselje, kar bi želeli doseči tudi pri učenju tujih jezikov. Vsak si je kot nagrado za pridno učenje in sodelovanje v tem šolskem projektu prislužil sladkarije, ki še vedno razveselijo vsakega otroka.


Več v Kultura in izobraževanje