Člani Kluba ormoških študentov izvolili novo vodstvo

Kot predsednik kluba je bil izvoljen Matej Hebar, absolvent pravne fakultete v Mariboru

Prlekija-on.net, sobota, 3. november 2012 ob 14:45
V petek, 26. 10. 2012 je v prostorih Kluba ormoških študentov na Kerenčičevem trgu 11 v Ormožu potekal redni letni zbor članov Kluba ormoških študentov. Na zboru članov, ki se ga je udeležilo okrog 15 ljudi, je dosedanje vodstvo predstavilo programsko in finančno poročilo za preteklo leto ter izvedlo volitve novega vodstva kluba za študijsko leto 2012/13.

Dosedanja predsednica kluba Tamara Meško, je predstavila projekte, ki jih je KOŠ izvedel v preteklem letu. Najodmevnejši so bili vsekakor KOŠ božični sejem, ki se ga vsako leto udeleži veliko število ljudi, predbožični izlet v Gradec, kamor so se člani KOŠ odpravili s kolegi s Ptuja, pomladni koncert skupine The Toasters, ki se je odvil v Unterhundu ter seveda O.F.A.K., ki je potekal od 3. do 11. avgusta 2012 ponovno pa ga je obiskalo veliko število ljudi. Med letom pa je klub izvedel še druge, manjše, projekte.

Po predstavitvi poročila je sledila predstavitev kandidatov za novo vodstvo v naslednjem letu in volitve. Kot predsednik kluba je bil izvoljen Matej Hebar, absolvent pravne fakultete v Mariboru, ki v klubu aktivno deluje že peto leto, najprej kot član izvršnega odbora in nazadnje kot podpredsednik in blagajnik kluba. Podpredsednik kluba bo v prihodnjem letu Aljaž Kovačič, ki je v klubu aktiven drugo leto. V izvršnem odboru pa bodo delovali štirje člani, in sicer Tamara Meško, Lea Lah, Aleš Žganjar in Nina Blagovič.

Zaradi pomanjkanja kandidatov za nadzorni svet bo moralo novo vodstvo KOŠ sklicati izredni občni zbor, kjer se bo volilo člane še v nadzorni svet kluba.

Staro vodstvo kluba se je poslovilo s tradicionalnim Halloween žurom, ki se je odvil 31. 10. 2012 v klubu Unterhund v Ormožu. Prvi projekt novega vodstva pa bo tradicionalno martinovanje s KOŠ-em, ki se bo odvilo 9. 11. 2012 z degustacijo organizirano samo za člane kluba. V naslednjem tednu pa bo Klub ormoških študentov aktivno sodeloval tudi pri zbiranju podpisov v podporo novemu Zakonu o štipendiranju, ki ga je pripravila Študentska organizacija Slovenije.

Cilji novega vodstva za naslednje leto so predvsem obdržati in nadgraditi tradicionalne projekte kluba ter vpeljati nekaj novih. Velika želja vodstva pa je ponovno oživiti klubske prostore in v njih privabiti čim več članov kluba, ki se običajno ne zadržujejo v prostorih na Kerenčičevem trgu.

Včlanitev v Klub ormoških študentov tudi letos prinaša veliko ugodnosti, kot je cenejša mesečna vstopnica z F-FITNES, cenejše plačilo obiska ure zumbe ter razne ugodnosti na samih dogodkih kluba. Vse člane pa želijo povabiti tudi na uradne ure kluba, ki potekajo ob sobotah med 14.00 in 15.00 ter nedeljah med 15.00 in 16.00,  kjer si lahko brezplačno natisnejo ali sfotokopirajo študijsko gradivo. Novo vodstvo tako verjame, da so tudi to velike prednosti, zakaj se članom splača obiskati klubske prostore.


Več v Kultura in izobraževanje