Miklavž ob angelskem petju

V DOSOR-ju nastopile »Iskrice« s Tišine

Filip Matko, sobota, 8. december 2012 ob 23:26
Miklavžev nagovor

Miklavžev nagovor

V začetku letošnjega leta, bilo je to na prvo soboto, 7. januarja, so v DOSOR-ju (Dom starejših občanov Radenci) s 30-minutnim koncertom nastopile članice mlade pevske skupine »Iskrice« s Tišine v Prekmurju. Zaradi obilice vabil in nastopov je njihov koncert božičnih pesmi prišel v DOSOR-ju »na vrsto« tako pozno in ob njihovi tedanji zadnji pesmi »Sveta noč« se je zaslišal med poslušalstvom vzdih: »O, da bi še večkrat prišle med nas in tako lepo zapele!«

To se je uresničilo v soboto, 8. decembra, ko so »Iskrice« pod vodstvom Doroteje Omar s koncertom zopet obiskale stanovalke in stanovalce DOSOR-ja. Toda tokrat je mladih pevk, srednješolk in študentk, že 14 v skupini, ki vadijo in prepevajo ljudske, narodne in umetne pesmi. Ne samo, da jih je nekaj več, povedale so še, do so leto dni starejše in da imajo sedaj za seboj že šest let nastopov. Ker so prišle v dneh, ko je na poti prvi dobri decembrski mož – Miklavž, so pripravile v svojem repertoarju pesmi še nekaj cerkvenih napevov. Nekatere cerkvene pesmi pa so zapele po želji in uvodnih taktih nekaterih stanovalk DOSOR-ja.

Njihovo skoraj angelsko petje je slišal tudi Miklavž, ki se je po dvajsetminutnem petju »Iskric« pojavil na vhodu v restavracijske prostore DOSOR-ja. Vsem stanovalkam in stanovalcem doma je zaželel vse lepo ob tokratnem Miklavževanju (dva dni prej jih je obiskala z Miklavžem tudi kulturna skupina šolark in šolarjev Osnovne šole Srednja Bistrica iz Prekmurja !), pohvalil ob tem pa tudi petje gostujoče skupine »Iskrice«. Miklavž je vse povprašal po zdravju, jih opomnil na njihovo mladost ter »preveril«, če še znajo kakšno molitev iz mladih let. Stanovalke in stanovalci doma so eno od molitev res skupno ponovili, Miklavž pa jim je razdelil pomaranče.
Po slovesu Miklavža so »Iskrice« zapele še nekaj narodnih po želji stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja ter se poslovile v upanju, da se kaj hitro zopet oglasijo.


Več v Kultura in izobraževanje