Čebelarska zabava v vrtcu Stara Cesta

Na zabaven in poučen način predstavili življenje in delo čebel in čebelarjev

Jasna Lampreht , ponedeljek, 10. december 2012 ob 23:15
Čebelarska zabava

Čebelarska zabava

Klementini Gregorinčič, Ani Trstenjak, Moniki Belak, Moniki Heric in Reji Žinko so se letos pridružili novi člani čebelarskega krožka, ki deluje na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci pod mentorstvom Jasne Lampreht.

Neja GospodaričSinja Magdič, Mia Belak, Leon Lipovec, Bennet Markovič, Jure Jurša, Sanja Oček Cör, Taša Prigl in ostali učenci in učenke 6. razreda so se odločili, da v novembru izvedemo tehniški dan na temo čebelarjenje.

Odpravili smo se v vrtec Stara Cesta in otrokom na zabaven in poučen način predstavili življenje in delo čebel in čebelarjev. Med drugimi dejavnostmi so otroci pokusili med, izdelali so si okrasek iz čebeljega voska, sestavili sestavljanko iz panjskih končnic, pobarvali pobarvanko o čebelici Maji, se naučili čebeljega plesa in pesmice o čebelicah, ...

Srečanje je bilo obojestransko koristno, saj so tudi otroci šestošolcem predstavili svoje »delo« v vrtcu in jih popeljali v svet igrač in knjig. Šestošolci niso imeli nič proti. Bilo jim je zabavno in zanimivo, marsikdo pa se je spomnil svojih časov v vrtcu. Pričarali smo si čudovito dopoldan.


Več v Najmlajši