Otroci vrtca Mala Nedelja so se podali na Čarobni večer z lučkami

Že drugo leto zapored so se podali na pohod z lučkami, imenovan Čarobni večer, ki mu je sledilo presenečenje

Sara Munda, nedelja, 16. december 2012 ob 09:40
Čarobni večer z lučkami

Čarobni večer z lučkami

V vrtcu Mala Nedelja so se otroci v četrtek, 13. decembra 2012, skupaj z vzgojiteljicami in starši, že drugo leto zapored podali na pohod z lučkami, imenovan Čarobni večer, ki mu je sledilo presenečenje.

Najprej so v svojih skupinah izdelali in okrasili vsak svojo lučko, ki jih je na pohodu vodila proti Kulturnemu domu Antona Kremplja Mala Nedelja. Tam so si ogledali interpretacijo zaigrane pravljice Lučka, ki jo je pripravila pomočnica vzgojiteljice Cecilija Rojht in bila hkrati tudi glavna pobudnica igre. Zgodba govori o deklici Lučki, ki se je bala teme, a je na poti k babici, s pomočjo svoje svetilke, Lune in Zvezd spoznala, da je vsepovsod okrog nas svetloba ter da se nima ničesar bati. V glavnih vlogah so igrali Maša in Nives Munda, ki sta zgodbo popestrili tudi s pesmijo ter Matic in Sara Munda. Za zaključek so pesem Prižgimo si lučke zapeli še otroci iz skupine 4-6 let z vzgojiteljico Liljano Peršak, pedagoška vodja vrtca Mala Nedelja, vzgojiteljica Ksenija Kolar, pa je vsem prisotnim zaželela vse dobro v novem letu in veliko luči v svojih srcih.

Pripravili so tudi majhno darilo - mandarino z drobnim sladkim presenečenjem, ki ga je krasila ta misel: "Objem mehke svetlobe, žar prijetne topline, plamen ljubezni in radosti, ogenj notranje sreče in miru. Z majhnimi koraki se učimo, da vsak dan to doživimo. V letu, ki prihaja bodimo luč drug drugemu."


Več v Najmlajši