Mešani pevski zbor Cantate v novo leto zakorakal v Božični vasi Banovci

Mešani pevski zbor Cantate uspešno zaključil tri božične in en novoletni koncert

Prlekija-on.net, četrtek, 10. januar 2013 ob 21:45
Mešani pevski zbor Cantate

Mešani pevski zbor Cantate

V predbožičnem času si je Mešani pevski zbor Cantate z mladimi in nasmejanimi pevci zastavil ambiciozne 4 koncerte. Ti so bili porazdeljeni po celem Pomurju.

Najprej so očarali občinstvo iz okolice Bogojine. Na dan, ko bi se moral svet nehati vrteti, so glasovi pevcev Cantate zadoneli v vsej veličini in omrežili srca več sto glave množice ljudi. Naslednji, ki so imeli priložnost zapeti skupaj s pevci so bili občani in turisti iz Moravskih Toplic. Ob lepih besedah, ki jih je pevcem namenil Evangeličanski škof Geza Erniša, so bili deležni še večjega aplavza. Božične pesmi so seveda v cerkvi donele popolnoma drugače kot v dvorani. Dobile so odmev in veličino.

Tudi v Lendavi so si ljudje lahko še zadnjič pred novim letom odpočili ušesa in prisluhnili gosplu in božičnim napevom mešanega pevskega zbora, ki ga sestavlja 20 ženskih in 10 moških glasov. V teh krajih zbor Cantate še ni najbolje uveljavljen, zato je naredil toliko večji prvi vtis. Čestitke in pohvale seveda niso manjkale. V novo leto je zbor zakorakal kar v Božični vasi Banovci, ki jo krasijo 30 čudovitih jaslic vseh oblik in velikosti. Za občane in goste Term Banovci je zbor pripravili obsežen Novoletni koncert, ki so ga obogatili s prijatelji instrumentalisti. Če dobro prisluhnete, boste še danes slišali, da si kdo mrmra skladbe kot so Kaj je ljubezen, Polnočni poljub, Jingle bells rock, You raise me up in Halleluja. To pa zato, ker je MePZ Cantate zbor, ki se ti usede v srce in uho, s svojo pesmijo zapeto iz duše.

Zdaj, ko so božični koncerti mimo, zbor še zdaleč nima počitka. Z vso vnemo potekajo priprave na njihov največji dobrodelni koncert ob 5 obletnici delovanja, ki se bo odvijal v Gledališču Park v sredini meseca aprila. Trenutno si zbor prizadeva, da bi še bolj uravnotežil moške in ženske glasove v zboru, zato pozivajo vse moške, ki se jih je morebiti dotaknila želja, da bi bili del pevskega mozaika, ki ga sestavlja MePZ Cantate, da se jim pridružijo. Nove moške pevce sprejemajo le do konca januarja 2013.


Več v Kultura in izobraževanje