Gledališka skupina KUD Križevci se vrača s komedijo Iščem moža

Premiera gledališke komedije Iščem moža, bo v petek, 18. januarja ob 19. uri v Kulturnem domu Križevci pri Ljutomeru

Prlekija-on.net, petek, 11. januar 2013 ob 09:54
Gledališka skupina KUD Križevci

Gledališka skupina KUD Križevci

Po dvoletnem mirovanju, Gledališka skupina KUD Križevci najavlja novo premiero gledališke komedije Iščem moža, ki bo v petek, 18. januarja ob 19. uri v Kulturnem domu Križevci pri Ljutomeru, ponovitev pa sledi v soboto,19. januarja ob isti uri.

Predstava »IŠČEM MOŽA« je situacijska komedija, v kateri se avtor Miro Gavran na duhovit način poigrava z odnosom med moškim in žensko. V nizu komičnih situacij pa avtor vendarle da slutiti željo treh osamljenih ljudi, da najdejo nekje ljubezen svojih sanj.

Osrednji lik je gospa Zdenka, ki je vdova že 10 let. S pomočjo tarot kart in oglasa v časopisu, želi poiskati novega moža, ki bi jasno, moral zadovoljiti številne, skoraj nemogoče kriterije. Da lahko pride do zapleta, sta potrebna dva. In tako je pri roki Brane. Osamljen, neoženjen in malce čudaški sosed v stanovanjskem bloku. Tudi ta se je naenkrat odločil, da se poroči. Da bi osvojil zakomplicirano vdovo, angažira prijatelja iz otroštva Zvoneta, sicer odličnega amaterskega gledališkega igralca. Odigrati in predstaviti mora nekaj kandidatov in to v najslabši luči. Eden mora biti hujši in slabši od drugega. In tu se začne nizanje smešnih situacij, ki privabi gledalcu široki nasmeh.

OSEBE:
Vera Slavič - gospa Zdenka
Silvo Moleh - sosed Brane
Samo Tuš-Korl - prijatelj Zvone

Režija: Srečko Centrih
Šepetalka in šivilja: Milena Jureš
Luč in ton: Domen Moleh


Več v Kultura in izobraževanje