Krajine Tatjane Mijatović v Ljubljani

Predsednica Likovnega društva Gornja Radgona razstavlja v Galeriji Ekonomske fakultete

Filip Matko, sreda, 6. februar 2013 ob 11:22
Tatjana Mijatović

Tatjana Mijatović

Tatjana Mijatović, predsednica Likovnega društva Gornja Radgona, je pripravila že svojo drugo samostojno razstavo v slovenski prestolnici. Novembra 2011 je svoje slike predstavila na razstavi v Perryjevi sobi Ministrstva za obrambo Republike Slovenije, a tokrat razstavlja v Galeriji Ekonomske fakultete.

Njenih 19 akrilnih slik na platnu iz cikla »Krajine« (triptih Podzavest, Aleja, Vejevje, Green willage, Krajina, Masaji, City, Cvet, Betlehem, Mala krajina 1, Mala krajina 2, Violet willage, Blue wood, Senca, Siera Nevada, Ob potoku, Modra krajina, Zelena krajina in Oranžna krajina) je kot povezovalka programa predstavila Jana Pucelj z Ekonomske fakultete, ki je prebrala tudi del ocene Tatjaninih del, kot je med ostalim zapisal akademski kipar Radivoj Vojko Štuhec iz Maribora: »…Največje bogastvo Tatjane Mijatović je kolorit. Njen izbor barv s palete, brez modelacij in aplikacij pokaže namen slikanja. Uporaba živih – močnih barv (rumena, oranžna, rdeča, zelena in črna) ter nekoliko modre, brez pretiranega niansiranja, doseže tisto impresijo, ki gledalca prestavi v afriški svet…«

V kulturnem programu so 5. februarja, nekaj po 17. uri, nastopili sestri: 18-letna Petra in 17-letna Tadeja Kreč ter njun 15-letni brat Bernard Kreč. Bili so to enkratni vokalisti kot trio, kolosalna Petra kot solo pevka, a Bernard se je predstavil tudi kot odličen klarinetist in violinist. Tudi avtorici slik, Tatjani Mijatović, je bila dana beseda, ki je zbranemu občinstvu v Galeriji Ekonomske fakultete predstavila svojo 5-letno slikarsko pot ter opozorila na pomen tistega, kar ima vsak v sebi, dolga leta potiska v ozadje, enkrat pa le pokaže javnosti, na katerem področju je enkraten. To se je zgodilo tudi, sedaj slikarki, Tatjani, ki je obenem še zelo uspešna predsednica Likovnega društva Gornja Radgona ter kot prostovoljka pripravljavka likovnih razstav v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov v Radencih.

Umetnici so izrekli pohvale za likovni prispevek ter razstavo v Galeriji Ekonomske fakultete v Ljubljani, kjer bo na ogled do začetka aprila. Sama avtorica pa se je zahvalila nastopajočim ter vodstvu Ekonomske fakultete oziroma Slavici Zrakič, ki so ji omogočili tokratno razstavo.


Več v Kultura in izobraževanje