Otroci so spoznavali vodo kot življenjsko vrednoto

Skupina Škrati iz vrtca Cezanjevci v času Zelenega nahrbtnika

Sandra Šajnovič, torek, 12. februar 2013 ob 09:36
Otroci spoznavali vodo kot življenjsko vrednoto

Otroci spoznavali vodo kot življenjsko vrednoto

Voda je življenjskega pomena za vsa živa bitja. Voda omogoča funkcioniranje živega organizma in je hkrati življenjski prostor za številne živali in rastline. Pomembna je tudi za vzdrževanje higiene. Za ta namen porabimo precej več vode kot za fiziološke potrebe. Največ vode pa se porabi v industriji, prometu, kmetijstvu in drugih gospodarskih panogah, torej za ekonomski namen.

S projektom »Voda«, ki smo ga razširili v času Zelenega nahrbtnika, so otroci poleg fiziološkega pomena vode, spoznavali vodo z vsemi čutili, odkrivali in spoznavali lastnosti vode, gibanje teles v vodi in s tem spoznavali odnos med vzrokom in posledico, razvijali predstavitve o zaporedju dogodkov, odkrivali in spoznavali kako se snovi mešajo in kako se pri tem spreminjajo lastnosti vode.

DEJAVNOSTI:
Gledanje raznih knjig z vsebinami o vodi; Flupi in voda, pogovor o varčevanju z vodo, izdelava tabele; Pomen vode za ljudi, živali in rastline, prelivanje in mešanje tekočine; priprava napitka, pogovor o kroženju vode in risanje z voščenkami, ugotavljanje kateri predmeti plavajo ali potonejo, poizkus s cvetlicami; opazovanje, kako voda potuje po rastlini, izdelava EKO družabne igre Napolni prazen kozarec, jutranje razgibavanje z plastenkami polnimi vode, likovno izražanje z barvnimi tuši in kapalkami, itd.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši