Fašenk po dornavsko

Fenomenalno pustno povorko si je ogledalo veliko obiskovalcev

Branko Košti, torek, 12. februar 2013 ob 12:29
Fašenk po dornavsko

Fašenk po dornavsko

KED Lükari iz Dornave je tudi letos na predpustni ponedeljek v središču kraja pripravilo fenomenalno pustno povorko, katera je v preteklih letih postala znana daleč naokrog pod imenom Fašenk po dornavsko.

Malo pred petnajsto uro se je iz bližnjih Mezgovec proti dornavskemu krožišču začela pomikati pisana povorka pustnih likov, seveda na čelu s številnimi domačimi dornavskimi cigani, za njimi se je zvrstilo nekaj skupin pokačev, številni kurenti, orači, dvorni norčki, iz bližnjih Borovec so pripeljali celo kobilarno skupaj s konji, iz vasi Stojinci so svoj zapor in zapornike pripeljali na izlet v Dornavo. V povorki so sodelovale tudi številne živali: pridne mravljice, papige, kenguruji, hobotnice, na ogled so se postavili še dravske vile, vesoljci, figurice človek ne jezi se. Še posebej prisrčna je bila množica malih dimnikarjev, v katere so se našemili učenci OŠ Dornava. Pripeljala se je tudi gostilna, ki pa ni iskala šefa, ampak goste. Še posebej navdušeno so obiskovalci pozdravili gostujoče skupine iz Vrnjačke Banje, Šabca in iz Rusije.

Prireditev se je zaključila s pogostitvijo sodelujočih v povorki in ljudskim rajanjem na prireditvenem prostoru in v bližnjem šotoru.


Več v Družabno