Zaključek programa predšolske bralne značke Bralni Ostržek

Otroci so se predstavili s plesno dramatizacijo pravljice »Palček pohajalček«

Nuša Novak, petek, 15. februar 2013 ob 20:09
Bralni Ostržek

Bralni Ostržek

Z majhnim otrokom v naročju listati slikanico, prebirati pravljice, pesmice ali zgolj občudovati ilustracije – v tem početju uživajo tako starši kakor tudi otroci. Tudi vzgojni tim v vrtcu Ljutomer se trudi za redno branje odraslih otroku in oblikovanje pozitivnega odnosa do knjige. S tem namenom, so vzgojiteljice pod vodstvom ravnateljice Marije Pušenjak, organizirale zaključek programa predšolske bralne značke »BRALNI OSTRŽEK«, ki je potekal v sredo, 13. februarja, v dvorani Kulturnega doma Ljutomer.

Nekaj uvodnih besed o pomembnosti bralnega sporazumevanja sta najprej spregovorili ravnateljica Marija Pušenjak ter Irena Kumer, nato pa so se otroci predstavili s plesno dramatizacijo pravljice »Palček pohajalček«, kjer so pokazali svoje glasbeno-plesne sposobnosti. Za posebno presenečenje je poskrbel znani slovenski napovedovalec, pevec, amaterski igralec in humanitarni delavec Jure Sešek, tokrat v vlogi Martina Krpana. S svojim energičnim, zanimivim in igrivim nastopom, je privabil nasmeh tako majhnim kakor tudi tistim, ki so že malce sivih glav. V zahvalo za prekrasen nastop, je Jure prejel tudi knjižno nagrado pisateljice Jasne Branke Staman. Kot posebni gostje so prireditev v dvorani spremljali tudi županja Olga Karba, predstojnica Zavoda za šolstvo Murska Sobota Irena Kumer ter predsednica Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer, Mira Rebernik Žižek.

Ob koncu prireditve pa je ravnateljica podelila vsem otrokom, ki so osvojili priznanje za Bralnega Ostržka, še knjižne nagrade priznane slovenske pisateljice Janje Vidmar, z naslovom Novo leto z modrim slončkom.
S skupnimi močmi smo tako preživeli zanimivo, igrivo in veselo popoldne.

Če želite, da bo vaš otrok inteligenten, mu berite pravljice. Če želite, da bo še pametnejši, mu berite še več pravljic. (Albert Einstein)


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši