TKD Babinci pripravili redni občni zbor

Na občnem zboru so predstavili ambiciozne načrte tudi za letošnjo leto

Danilo Ivančič, nedelja, 24. februar 2013 ob 17:44
Občni zbor TKD Babinci

Občni zbor TKD Babinci

V soboto, 23. februarja, je potekal v novo zgrajenem vaško gasilskem domu v Babincih redni občni zbor TKD Babinci.

Prisotnim članom TKD Babinci in povabljenim gostom je poročilo o opravljenih aktivnostih v preteklem letu predstavila predsednica Jožica Berden. Poudarek je bil na izgradnji vaško gasilskega doma, ki so ga složno zgradili krajani Babincev in v katerem se bodo v prihodnjem obdobju družili krajani in povabljeni gostje. Ob tem so predstavniki TKD Babinci izročili Darinki Štuhec posebno zahvalo kot najbolj prizadevno za omenjeno pridobitev tega kraja.

Poročila so pripravili tudi vodje sekcij, ki delujejo v okviru TKD Babinci: pevci Pšenični klas, starejša folklorna skupina, otroška folklorna skupina, sekcija Ohranjanje kulturne dediščine in sekcija Podmladek. Največji zalogaj v preteklem letu je bilo gostovanje folklorne skupine ter pevcev v Bruslju in Nemčiji in prva izvedba »Festival folklornih skupin Prlekije« v Babincih.

Na občnem zboru so predstavili ambiciozne načrte tudi za letošnjo leto, seveda v kolikor bodo finančna sredstva to dopuščala.

Med številnimi člani TKD Babinci so se zbora udeležili tudi predstavniki društev iz TD Cven in TD Stara Cesta. Po končanem uradnem delu je sledila pogostitev, ki so jo pripravile domače kuharice, za nabrušenje pet pa sta poskrbela odlična harmonikarja.


Več v Kultura in izobraževanje