Mladi oder Prlekije 2013 - Festival otroških gledaliških skupin

Festival bo potekal ponedeljek, 11. marca 2013, od 8.30 dalje v Domu kulture Ljutomer in v torek, 12. marca 2013, od 9.00 dalje v Domu kulture Razkrižje

Prlekija-on.net, sobota, 9. marec 2013 ob 01:44
Mladi oder Prlekije 2013

Mladi oder Prlekije 2013

Srečanje otroških gledaliških skupin iz Območnih izpostav JSKD Ljutomer in Gornja Radgona, bo potekalo v ponedeljek, 11. marca 2013, od 8.30 dalje v Domu kulture Ljutomer in v torek, 12. marca 2013, od 9.00 dalje v Domu kulture Razkrižje.

Sodeluje 10 gledaliških skupin iz območja občin Ljutomer, Sv. Jurij ob Ščavnici, Križevci in Veržej:
  • Mlodi Prleki KMD Krištanci-Šalinci-Grlava,
  • dijakinje predšolska vzgoja Gimnazije Fr. Miklošiča Ljutomer,
  • dramska skupina OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici,
  • skupina Pridi in poglej OŠ Križevci,
  • OŠ Veržej, oddelek podaljšanega bivanja,
  • OŠ Mala Nedelja,
  • OŠ Janka Ribiča Cezanjevci,
  • Prleški duo OŠ Stročja vas,
  • Prleki OŠ Stročja vas.
s skupno 115 sodelujočimi otrok.

Na razpis se lahko prijavijo vse otroške gledališke skupine, ki delujejo samostojno ali v okviru šole, kulturnih zavodov in kulturnih društev iz območja OI Ljutomer in OI Gornja Radgona, oziroma vse predstave, v katerih so vsi igralci osnovnošolski otroci. Starost nastopajočih ne sme presegati 16 let. Morebitne izjeme odobri izključno strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost centralne službe JSKD.

Posamezne skupine lahko kandidirajo s predstavo, ki je bila ali bo premierno uprizorjena v letu 2012 ali 2013 in ni kandidirala za Srečanje otroških gledaliških skupin 2012. Število predstav, s katerimi kandidira posamezna skupina, ni omejeno. Zvrst ali tema predstave ni določena. Skupine lahko prijavijo vse predstave, ne glede na njihov način dela ali izraznost (»klasično« gledališče, fizično gledališče, glasbeno gledališče…). Prijavijo se lahko tudi predstave recitatorskih skupin.

Izbor strokovnega spremljevalca, g. Gregorja Geča, bo temeljil na naslednjih kriterijih: delo z igralci predstave – otroki, angažiranost igralcev, celovitost predstave, izvirnost predstave.

Vsaka skupina se najprej predstavi na Območnem srečanju otroških gledaliških skupin svojega območja. Po ogledu vseh predstav posamezne regije selektor sestavi program Regijskega srečanja otroških gledaliških skupin, ki bo 18.4.2013 v Murski Soboti. Izbrane predstave si ogleda državni selektor, ki sestavi program za zaključno Srečanje otroških gledaliških skupin Slovenije


Več v Kultura in izobraževanje