Otvoritev razstave ročnih del

»Utrinki iz otroštva naših babic in dedkov«

Nuša Novak, sobota, 9. marec 2013 ob 11:41
Razstava ročnih del

Razstava ročnih del

V četrtek, 7. marca, je ob 16.00 uri potekala otvoritev razstave ročnih del v Domu upokojencev v Ljutomeru, s kulturnim programom, namenjenim prazniku »8. marec«, ki jo organizira Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer. Razstava bo odprta od 7.3. – 13.3. 2013, vsak dan od 9.00 – 15.00 ure.

Članice društva so letos pripravile že drugo razstavo in vanjo so vložile ogromno truda, požrtvovalnosti, potrpežljivosti in veselja. Zraven izdelkov iz ročnih del, pa so razstavljeni tudi stari predmeti, izmed katerih so izpostavljene predvsem stare igrače, ki nas popeljejo v življenje naših babic in dedkov.

Otvoritev razstave se je pričela s pevskim nastopom članic pevskega zbora Društva upokojencev Ljutomer. Potem je nekaj spodbudnih besed v zvezi z dnevom žena spregovorila tudi vodja skupine DU Ljutomer, Danica Makoter. Za konec pa nam je nekaj misli namenila tudi predsednica Društva upokojencev Ljutomer, Slavica Sunčič.

Ob koncu prireditve smo se vsi obiskovalci lahko tudi posladkali z dobrotami, ki so jih spekle članice krožka ter okrepčali z dobro domačo kapljico.

»Biti ženska je največje bogastvo«


Več v Kultura in izobraževanje