Koncert tolkalcev v dvorani GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Predstavili so se dijaki umetniške gimnazije Konservatorija za glasbo in balet Maribor

Prlekija-on.net, četrtek, 14. marec 2013 ob 11:211
Koncert tolkalcev v Ljutomeru

Koncert tolkalcev v Ljutomeru

V sredo, 13. 3. 2013, je bil v dvorani Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer koncert tolkalcev, na katerem so se predstavili dijaki umetniške gimnazije Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

V uvodu programa se je predstavila tudi tolkalna skupina GŠ Slavka Osterca Ljutomer, ki se pripravlja na sodelovanje na 4. Reviji tolkalnih skupin Slovenije, ki bo  22. 3. 2013 v dvorani Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Na koncertu je sodeloval tudi nekdanji učenec GŠ Slavka Osterca Ljutomer Filip Korošec, ki to šolsko leto končuje umetniško gimnazijo in se pripravlja na diplomski nastop. Odličen koncert je popestritev kulturnega in glasbenega dogajanja v Ljutomeru, zato GŠ Slavka Osterca Ljutomer še naprej vabi poslušalce na koncerte in javne nastope učencev, ki jih organizira v dvorani šole. Termine nastopov in koncertov lahko zasledite na njihovi spletni strani.

Nastopajoči na koncertu tolkalcev:
Tolkalna skupina GŠ Slavka Osterca Ljutomer
Na Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer že vrsto let deluje tudi tolkalna skupina v okviru predmeta komorna igra. Sestavljajo jo učenci, ki tudi sicer obiskujejo pouk tolkal. V letih delovanja se je skupina veliko predstavljala v okviru šolskih in izven šolskih nastopov v občini Ljutomer in okolici. Septembra 2012 je vodenje skupine prevzela učiteljica tolkal Tajana Novak.
Tolkalno skupino glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer sestavljajo: Mia Belak, Monika Heric, Jure Rudolf in Jaka Žunič.

Nežka Prosenjak – tolkala, je bila rojena 8.4.1995 v Slovenj Gradcu. Pri devetih letih je pričela z igranjem tolkal pri prof. Davorinu Jevšnikarju na Ravnah na Koroškem. Po končani nižji glasbeni šoli se je vpisala na konservatorij za glasbo in balet Maribor, kjer sedaj obiskuje 3. letnik tolkal pri prof. Martinu Bajdetu. Leta 2011 se je udeležila tekmovanja TEMSIG in dosegla srebrno plaketo in 3. nagrado, marca 2012  pa je na mednarodnem tekmovanju Svirel postala absolutna zmagovalka. Na mednarodnem tekmovanju Povoletto v Udinah (Italija) je istega leta dosegla zlato priznanje.

Filip Korošec – tolkala, se je rodil 17. 7. 1994 v Mariboru. Osnovno šolo je začel obiskovati leta 2000, v Ljutomeru. Bil je obravnavan kot nadarjen učenec.
Pri osmih letih je začel obiskovati tudi Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer pri predmetu tolkala. Po končani osnovni šoli se je vpisal na Konservatorij za glasbo in balet Maribor. Uspešno je opravil sprejemni izpit in trenutno obiskuje 4. letnik  pri profesorju Martinu Bajdetu. Leta 2011 se je udeležil tekmovanja TEMSIG in dosegel srebrno plaketo.

Tjaša Fišer – klavir, se je rodila 21.9.1994 v Slovenj Gradcu. Glasba jo spremlja že iz ranega otroštva. Glasbeno pripravnico je obiskovala že pri petih letih, pri sedmih letih pa je začela igrati klavir pri prof. Nadi Tomković. Po končani nižji glasbeni šoli se je vpisala na konservatorij za glasbo in balet v Mariboru, kjer sedaj zaključuje 4. letnik klavirja pod mentorstvom prof. Tatjane Dvoršak. S komorno skupino, ki je obvezni del šolskega programa so na mednarodnem internetnem tekmovanju dosegli 2. nagrado.

Lidija Maletič, prof., je iz klavirja diplomirala na Fakulteti za glasbeno umetnost v Beogradu leta 1987, v razredu prof. Olge Jovanovič, pri kateri je leta 1991 zaključila tudi magistrski študij. Zaposlena je na Umetniški gimnaziji v Mariboru, kot učitelj klavirja in korepetitorka.


Več v Kultura in izobraževanje