Mladi oder Prlekije 2013 na Razkrižju

Drugi dan Območnega gledališkega festivala Mladi oder Prlekije 2013

Nuša Novak, ponedeljek, 18. marec 2013 ob 11:18
Mladi oder Prlekije 2013 - Razkrižje

Mladi oder Prlekije 2013 - Razkrižje

V torek, 12. marca, je v Domu kulture na Razkrižju, potekal drugi dan Območnega gledališkega festivala "Mladi oder Prlekije 2013", ki ga organizira JSKD Ljutomer, pod vodstvom Mire Rebernik Žižek.

Mladi oder Prlekije 2013 v Ljutomeru
Mladi oder Prlekije 2013 v Ljutomeru

Drugi dan se je nastop gledaliških skupin pričel pol ure pozneje kakor prvi dan in sicer ob 9. uri. V tem dnevu se je zvrstilo na odru kar šest gledaliških skupin.

Kot prva nastopajoča skupina so se predstavili učenci 1. in 2. razreda podaljšanega bivanja OŠ Veržej, s predstavo KOGA IMA MAMICA NAJRAJŠI, avtorja Paula Kortenpeterja, pod vodstvom mentorice Mateje Šumenjak.

Ob 9.15 uri, so na oder razkriškega Kulturnega doma stopili učenci 3., 4. in 5. razreda podaljšanega bivanja, prav tako OŠ Veržej, s predstavo MIŠKA, KI JE RADA TAKŠNA KAKRŠNA JE, avtorice Mire Voglar, pod vodstvom mentorice Cvetke Puhar.

Za njimi so se predstavili učenci 7., 8. in 9. razreda OŠ Mala Nedelja, s predstavo KJE SI, URŠIKA ZALA, pod vodstvom mentorja Roberta Langa. Ta predstava nam prikaže Povodnega moža Franceta Prešerna malo drugače oziroma z dodanim koncem. Podobno upodobitev te igre, pa smo si lahko ogledali že v Kulturnem domu v Ljutomeru.

Ob 10. uri so se predstavili učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, z modernistično predstavo Žarka PetanaPET PEPELK, pod vodstvom mentorice Ksenije Erhatič.

Ob 11.15 uri pa je nastopila skupina Prleški duo OŠ Stročja vas, s kratko humoristično predstavo FRANČEK PA MICKA, našega prleškega pesnika Marka Kočarja, pod vodstvom mentorice Petre Šijanec Koren.

Kot zadnji pa so nas do ušes nasmejali Prleki iz OŠ Stročja vas, s skečem MOŠKI PA ŽENSKI GUČI, avtorice in mentorice Petre Šijanec Koren.

Po končani zadnji predstavi, so bili vsi nastopajoči učenci povabljeni na kosilo v OŠ Razkrižje. Mentorji pa so opravili temeljit razgovor o tem, kako še izboljšati gledališke tehnike, odpraviti tremo in podobno ter se posvetovali o morebitnih popravkih.

Celoten potek festivala "Mladi oder Prlekije 2013", je tudi drugi dan nadebudno spremljal strokovni sodelavec Gregor Geč. Vse naštete predstave pa so si ogledali po določenem urniku, otroci Vrtca in OŠ Razkrižje.

Iskrena hvala tudi vsem nastopajočim mladim amaterskim igralcem in njihovim mentorjem, ki so nastopili na drugem dnevu "Mladega odra Prlekije 2013" in so na ta način pokazali pomembnost gledališke igre v današnjem času. Zelo pomembno je, da igralski talent razvijamo že dovolj zgodaj, da se otroci tako naučijo pravilnih dramaturških in vokalnih tehnik. Vsak otrok je umetnik, težava leži v tem, kako ostati umetnik, ko odrasteš.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje