Izobraževanje, znanje in druženje

16. Zbor članov Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije

Albina Lukner, predsednica KTPS Prlekije, torek, 19. marec 2013 ob 23:221
Zbor članov KTPS Prlekije

Zbor članov KTPS Prlekije

V petek, 16. marca 2013, smo se člani Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije zbrali v gostišču Prosnik v Ormožu, kjer smo izvedli 16. Zbor članov. Zbralo se nas je 22 članov kluba, vabilu se je odzvala tudi predsednica Kluba tajnic in poslovnih sekretark Ptuja in okolice Martina Jakomini.

V Klubu tajnic in poslovnih sekretark Prlekije se zavedamo, da so seminarji in strokovni tečaji pomemben del našega druženja, zato jih z veseljem organiziramo in obiskujemo. Znan rek pravi: »Znanje posameznika je nekaj, kar mu nihče ne more odvzeti

V preteklem letu smo se tako na željo članic srečale s predavateljem Zvonkom Pukšičem, ki nam je predaval na temo Kaj bi vsak človek moral vedeti o sebi. Pogovarjali smo se, da se preveč obremenjujemo ob mislih kaj je bilo in kaj nas še čaka, premalo pa se zavedamo in veselimo sedanjosti. V prihodnjem srečanju pa nam je predstavil jogo smeha in EFT metode za boljše počutje. V oktobru smo se s prijateljicami udeležile tečaja peke pogač pod vodstvom Marte Gregorc. Naučile smo se peči kvasenico oz. palenko, ajdov krapec, pogačo gibanico, belokranjsko pogačo in krapce ter ugotovile, kako lahko na enostaven in hiter način gospodinji vsaka, ki ima malo prostega časa in dobre volje ter tako pripravi slastno pogačo. Popoldan se je zavlekel v večerne ure, saj smo si ga popestrile z obloženo mizo dobrot in se preizkusile v igranju na ljudske instrumente ob spremljavi mladega frajtonerja Davida. V novo leto smo zakorakale s predavanjem profesorice slovenščine na Gimnaziji Ormož Aleksandre Štih na temo Slovenščina v vsakdanji rabi in pisanje e-pošte.

Vsa izobraževanja so za člane kluba brezplačna, udeležujemo pa se tudi aktivnosti v okviru Zveze tajnic in poslovnih sekretark Slovenije. Klub tajnic in poslovnih sekretark Ptuja in okolice nas je povabil na pohod po Pohorju, udeležili smo se tradicionalnega 10. Poli maratona v Moškanjcih, kjer je Zveza klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije zopet osvojila 3. mesto za najštevilčnejšo skupino. Podpredsednica Nataša Kukovec je bila na tridnevnem Kongresu tajnic in poslovnih sekretark v Portorožu, kjer smo se ji pridružili na Zveznem večeru, saj sem dobila zlato priznanje za aktivno, večletno delo. Nekaj se nas je udeležilo družabnega srečanja v Nebesih s kolegicami iz Trebnjega in okolice. Leto 2012 pa smo zaključili v Gostišču Brenholc, kjer nas je zabaval Vlado Kalember s spremljevalno skupino.

Med letom nismo pozabili niti na humanitarnost: v sodelovanju z okoliškimi osnovnimi šolami smo se pridružile akciji zbiranja zamaškov.

Občni zbor je minil ob zvokih dalmatinske glasbe, razšle pa smo se z mislijo Johna M. Templetona: »Najdemo samo tisto, kar iščemo: dobro in zlo, težave ali njihove rešitve.« Obljubile smo si, da bomo tudi v prihodnjem letu tako uspešno sodelovale in ostale dobre prijateljice.

TUNČEK sreda, 20. marec 2013 ob 14:45

Tajnice ste že v redi, se fčosik s tajnico človik več oprovi kak s šefon ali direktoron. Pomežik

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje