Županja sprejela policiste in občana, ki so posredovali ob eksploziji plina v Ljutomeru

Občan in policisti so pri eksploziji plina v Ljutomeru bili prvi na mestu nesreče in iz gorečega stanovanja rešili hudo telesno poškodovano žensko

Prlekija-on.net, petek, 22. marec 2013 ob 17:57
Sprejem za občana in policiste

Sprejem za občana in policiste

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je v petek, 15. marca, v županatu Mestne hiše Ljutomer sprejela tudi občana in policiste, ki so iz gorečega stanovanja rešili hudo poškodovano 64-letno žensko.

V eksploziji plina poškodovanih več ljudi
V eksploziji plina poškodovanih več ljudi
Predstavili so se pogumni občan in policisti
Predstavili so se pogumni občan in policisti

Občan Janko Veršič ter policisti Boris Kumer, Sašo Ferenček, Borut Skuhala in Peter Dovečar so v nočnem času pri eksploziji plina v Ljutomeru bili prvi na mestu nesreče in iz gorečega stanovanja rešili hudo telesno poškodovano žensko.

Županja je ob tem povedala, da jim je lokalna skupnost neizmerno hvaležna za to dejanje, saj ne samo da so s svojim hitrim odzivom rešili eno življenje, so tudi omejili začetni požar, da se ogenj ne bi razširil na celoten blok in ogrozil življenja tudi drugih stanovalcev. Zahvalila se jim je za nesebično pomoč in požrtvovalnost, saj so tudi sebe izpostavili nevarnosti in pozneje morali poiskati zdravniško pomoč.

Županja je povedala, da je bila po eksploziji tudi ona v stanovanju saj je kot županja odgovorna za področje Civilne zaščite in da je bilo stanovanje popolnoma uničeno in je res hvaležna, da ni prišlo še do hujših posledic eksplozije.

V znak iskrene zahvale jim je izročila monografijo občine Ljutomer.

Ob koncu je povedala, da gre zahvala tudi gasilcem in vsem, ki so na kakršen koli način pomagali.


Več v Kultura in izobraževanje